Op. Dr. İbrahim Yanık - Op. Dr. Melike Yanıkİstanbul Cerrahi Hastanesi’nde Bilimsel Mükemmeliyet, Etik Duruş Ve İnsan Odaklı Bir Sağlık Anlayışı Hakim Olacak”

Op. Dr. İbrahim Yanık  - Op. Dr. Melike Yanıkİstanbul Cerrahi Hastanesi’nde  Bilimsel Mükemmeliyet, Etik Duruş Ve İnsan Odaklı Bir Sağlık Anlayışı Hakim Olacak” Op. Dr. İbrahim Yanık - Op. Dr. Melike Yanıkİstanbul Cerrahi Hastanesi’nde Bilimsel Mükemmeliyet, Etik Duruş Ve İnsan Odaklı Bir Sağlık Anlayışı Hakim Olacak”

Op. Dr. İbrahim Yanık Ve Op. Dr. Melike Yanık, İstanbul Cerrahi Hastanesi’ne Getirecekleri Yenilikleri Ve Gelecek Projelerini Klass’a Anlattı Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. İbrahim Yanık ve Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Melike Yanık, İstanbul’un en bilinen sağlık kuruluşlarından birisi olan İstanbul Cerrahi Hastanesi’ni devralarak köklü bir sağlık markasını yeni nesil bir vizyonla geleceğe taşıma hedefiyle yola çıktı. Güçlü bir geçmişe sahip bu markayı çağdaş tıp anlayışıyla yeniden konumlandırmayı amaçlayan Op. Dr. İbrahim Yanık ve Op. Dr. Melike Yanık, sağlığa bütüncül bir şekilde yaklaşarak doğru tedavi kadar koruyucu hekimlik ve fonksiyonelliğe de odaklanıyor. Başarılı hekimler Op. Dr. İbrahim Yanık ve Op. Dr. Melike Yanık ile İstanbul Cerrahi Hastanesi’ni devralma kararlarının nasıl geliştiğini ve hastaneye getirecekleri yeni hizmet anlayışını Klass okurları için konuştuk.  

İstanbul Cerrahi Hastanesi uzun yıllardır sağlık sektöründe bilinen çok özel bir marka. Bu hastaneyi devralma kararınız nasıl oluştu?
Op. Dr. İbrahim Yanık: İstanbul Cerrahi’yi devralma kararımız, güçlü bir geçmişe sahip bu markayı çağdaş tıp anlayışıyla yeniden konumlandırma isteğimizden doğdu. Bu süreci bir sahiplik değişimi değil, bir sorumluluk devri olarak görüyoruz. Ben kadın doğum uzmanıyım, eşim Estetik plastik cerrah. Burası bizim beşinci hastanemiz, işlettiğimiz onuncu sağlık kuruluşu. Ama, İstanbul Cerrahi Hastanesi’nin bunların arasında özel bir yeri var. İstanbul Cerrahi’nin güzel bir hikâyesi var ve ismi çok iyi biliniyor. Çok iyi bir lokasyonda, sağlık vadisi olarak bilinen Fulya’da yer alıyor. Ama daha da önemlisi bir hikâyesi var, bir gelecek hayali var.
“BURADA NİŞ BİR HASTANECİLİK ANLAYIŞI İLE HİZMET VERECEĞİZ”

İstanbul Cerrahi Hastanesi’nin yeni sahipleri olarak sizi sağlık sektöründe farklı kılan temel yaklaşım nedir?
İ. Y.: Sağlığa bütüncül bakıyoruz. Tedavi kadar koruyucu hekimlik, estetik kadar fonksiyon, teknoloji kadar insan temasının önemli olduğuna inanıyoruz. İstanbul Cerrahi’de niş bir hastanecilik anlayışı ile hizmet vereceğiz. Önceliğimiz başarılı ve çok özel isimleri İstanbul Cerrahi Hastanesi’nde toplamak olacak. Yani burada büyük bir genel hastane olmayacağız ama bazı niş tedavilerde çok iyi olacağız.
Devir sonrası ilk olarak hangi
alanlara odaklandınız?

Op. Dr. Melike Yanık: İnsan kaynağı, hasta deneyimi ve klinik süreçler önceliğimiz oldu. Altyapıyı güçlendirdik, hizmet kalitesini standartlaştırdık ve kurumsal kültürü güncelledik. Öncelikle kardiyoloji, özellikle invaziv kardiyoloji alanında çok iyi olacağız. Bu konuda çok iyi doktorlarla anlaşmalar yaptık. Diğer yandan obezite cerrahisinde çok önemli isimler şu an bize katılmış durumda. Yine androloji üzerine, yani erkek sağlığı ve erkek cinsel sağlığı alanında, Türkiye’deki ilk büyük klinik burada açılacak. Bu konuda Türkiye’de alanında ünlü bir Androloji profesörü ile çalışacağız. Estetik ve plastik cerrahi bölümümüz de elbette olacak.
Melike Hanım, Estetik-Plastik Cerrahi alanında nasıl bir hizmet sunmayı hedefliyorsunuz?
M. Y.: Ben plastik cerrahım, dolayısıyla burada çok güçlü bir estetik ve plastik cerrahi kliniği kurulacak. Estetik ve kozmetik işlemlerle ilgili ciddi uygulamalar yapılacak, ciddi bir cihaz altyapısı oluşturuluyor. Bu alanda da önemli işler yapılacak.

İstanbul Cerrahi Hastanesi’nin yeni
vizyonunu nasıl özetlersiniz?

İ. Y.: Bilimsel mükemmeliyet, etik duruş ve insan odaklı bir sağlık anlayışı. İstanbul Cerrahi eskiden de başarılı bir sağlık kuruluşuydu, bizimle daha büyük hedeflerle yeni bir yola çıktı. Sağlıkta en önemli şey hasta güvenliğidir. Sonra da doğru doktor, doğru tedavi ve konfor gelir. İnsanlar hasta olduklarında konfora daha çok ihtiyaç duyar. Biz bunları bir araya getireceğiz: iyi doktor, doğru tedavi ve konfor. Ben ve eşim bir hekim olduğumuz için sağlık kurumunda olması gereken tüm detayları biliyoruz. Doğru tedavi ve hasta güvenliği bizim için çok önemlidir.

“LONGEVITY İLE BİR SAĞLIK KURULUŞUNUN İÇ İÇE OLDUĞU, BELKİ DE TÜRKİYE’DE İLK SAĞLIK KURULUŞU OLACAĞIZ”

Longevity kavramı bu vizyonda nasıl
bir yer tutuyor?

M. Y.: Longevity, bizim için yalnızca uzun yaşam değil; sağlıklı, kaliteli ve bilinçli yaş alma sürecidir. Kişiye özel programlar ve multidisipliner yaklaşımlar bu vizyonun temelini oluşturuyor. Longevity ile bir sağlık kuruluşunun iç içe olduğu, belki de Türkiye’de ilk sağlık kuruluşu olacağız.
Hekim kadrosu ve ekip yapılanması
konusunda yaklaşımınız nedir?

İ. Y.: Alanında yetkin, etik değerlere bağlı ve ekip çalışmasına inanan hekimlerle yol alıyoruz.  Gerçekten çok marka değeri olan, çok kaliteli ve çok düzgün isimlerle çalışacağız. En önemli mottomuz hasta güvenliği. Hastanın kendini güvende hissetmesi ve doğru tedavi alması bizim için esastır.

Önümüzdeki dönem hedefleriniz neler?
İ. Y.: Sağlık bilincini artıran, topluma dokunan ve sürdürülebilir projeleri önemsiyoruz. Amacımız ulusal ve uluslararası ölçekte referans gösterilen bir sağlık merkezi olmak. Hastalarımızın kendilerini güvende, anlaşılmış ve değerli hissettikleri bir deneyim sunmayı hedefliyoruz.

YURT DIŞINDAN GELEN HASTALARA, BELLİ BİR KALİTE STANDARDININ ÜZERİNDE HİZMETİ DOĞRUDAN BİZ VERECEĞİZ”

Sağlık turizmi alanında ne gibi
projeleriniz olacak?

M. Y.: Sağlık turizmi konusunda da prensipli bir çalışma anlayışı içerisindeyiz. Yurt dışındaki hastaların bizimle doğrudan bağlantıya geçmesini sağlıyoruz. Herhangi bir aracı firma ya da turizm şirketiyle çalışmayacağız. Kendi sağlık turizmi firmamız olduğu için, yurt dışından gelen hastalara Türkiye’de güvenli şekilde, belli bir kalite standardının üzerinde hizmeti doğrudan biz vereceğiz. İkimiz de hekim olduğumuz için bu süreci bizzat kontrol edeceğiz.