Yusuf Güngördü : Basketbolda Bir Yıldız Doğuyor

Yusuf Güngördü :  Basketbolda Bir Yıldız Doğuyor  Yusuf Güngördü : Basketbolda Bir Yıldız Doğuyor

12 yaşındaki genç basketbolcu Yusuf Güngördü, İstanbul İlçe ve Bölge Kupası’nın en iyi oyuncusu seçilerek Türk basketbolunun gelecekteki yıldız adayları arasında yerini aldı. Beşiktaş altyapısında yetişen genç yetenek, GlobalSquad Yaz Akademisi’ne kabul edilerek NBA hayaline bir adım daha yaklaştı.  

Henüz 12 yaşında olmasına rağmen şimdiden Türkiye basketbolunun parlayan yıldızları arasında gösterilen genç sporcu Yusuf Güngördü, adını başarılarıyla duyurmaya başladı. 26 Eylül 2013 tarihinde İstanbul’da dünyaya gelen Yusuf Güngördü, küçük yaşlardan itibaren spora yönelerek disiplinli ve hedef odaklı çalışmalarıyla dikkat çekti. Basketbol kariyerine Beşiktaş Jimnastik Kulübü’nün spor okulunda jimnastik eğitimi alarak başlayan genç yetenek, kısa sürede potansiyelini fark ettirerek Beşiktaş Seba Tesisleri Basketbol Akademisi’ne kabul edildi. Aynı zamanda İstek Koleji Basketbol Takımı’nda forma giyen Yusuf Güngördü, okul ve kulüp başarılarını birlikte taşıyor.

YUSUF GÜNGÖRDÜ, 2024 YILINDA DÜZENLENEN İSTANBUL İLÇE VE BÖLGE KUPASI TURNUVASI’NDA ‘EN İYİ OYUNCU’ MADALYASINI KAZANARAK
DİKKATLERİ ÜZERİNE ÇEKTİ.

2021-2025 yılları arasında Beşiktaş U12A ve U14B takımlarında lisanslı olarak mücadele eden Yusuf Güngördü, İstanbul İlçe Kupası, Bölge Kupası gibi birçok turnuvada takımına zafer kazandırdı. Özellikle 2024 yılında düzenlenen İstanbul İlçe ve Bölge Kupası Turnuvası’nda ‘En İyi Oyuncu’ madalyasını kazanarak dikkatleri üzerine çekti. Basketboldaki yeteneği yalnızca yerel düzeyde kalmadı. Genç sporcu, NBA Bidev Vakfı ve İstek Okulları iş birliğiyle düzenlenen turnuvalarda da önemli dereceler elde etti. Son olarak, Amerika’daki en prestijli genç yetenek kamplarından biri olan GlobalSquad Yaz Akademisi’ne resmi olarak kabul edilen Yusuf Güngördü, her yıl bir ay boyunca burada eğitim alma hakkı kazandı ve bu gelişme onun NBA hedeflerine bir adım daha yaklaştırdı. Şu an İstek Vakfı İstek Atanur Oğuz Koleji öğrencisi olan Güngördü, eğitimine başarıyla devam ederken basketbol kariyerine de hız kesmeden devam ediyor. 1,62 cm boyundaki genç oyuncu, basketbolde 2-3 ve 4 numara oynayabiliyor. Hedefinin çok iyi bir basketbol oyuncusu olmak ve ilerde NBA’de forma giymek olduğunu ifade eden genç Yusuf Güngördü, en büyük destekçilerinin ise Tav Holding Finans sorumlusu olan annesi İnci Hanım ile Net Holding’e bağlı Merit Otelleri’nde yönetici olan babası İlhan Güngördü olduğunu ifade etti.