Verita Wellbeing’de Detoks Sonrası Sürecin Çok Önemli Olduğunu Her Zaman Vurgularız

Verita Wellbeing’de Detoks Sonrası Sürecin Çok Önemli Olduğunu Her Zaman Vurgularız Verita Wellbeing’de Detoks Sonrası Sürecin Çok Önemli Olduğunu Her Zaman Vurgularız

Verita Wellbeing Kurucusu Yusuf Gülaçtı, yaz öncesi sundukları kilo verme programlarını Klass’a anlattı...

 

Hizmet vermeye başladığı günden bu yana danışanlarını doğru yöntemlerle buluşturarak onlara daha sağlıklı ve fit bir vücut kazandırmayı amaçlayan Verita Wellbeing, İstanbul’un gözde spor tesislerinden Clup Sporium Akatlar binasında hizmet veriyor. Genç iş adamı Yusuf Gülaçtı’nın sağlıklı yaşam ve zayıflama dünyasına yönelik önemli bir yatırımı olan Verita Wellbeing, güçlü uzman kadrosu ve hizmet yelpazesi ile dikkatleri üzerine çekiyor. Verita Wellbeing Kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Gülçatı ile yaz aylarına daha fit ve daha sağlıklı bir vücut eşliğinde başlangıç yapmak isteyenler için sundukları özel diyet ve detoks programları ile başarı sırlarını Klass okurları için konuştuk.

 

 

 

“Verita Wellbeing’te diyetisyenlerimiz misafirlerimizin güncel kan parametrelerini detaylı bir şekilde inceledikten sonra kişiye özel diyet programlarını oluştururlar. önemli olan bu programın sadece yazılması ve teslim edilmesi değildir. öncellikle program gerçekten fazla zorlanmadan izlenebilir türden olmalı ve sonrasında vücutta herhangi bir eksikliğe sebep olmamalı.”

 

 

 

“Uzun süre sağlıksız bir yaşam sürdürmüş misafirlerimiz için vücudu toksinlerden arındırmak ve kilo vermeye yönlendirmek açısından, Verita Wellbeing’te 7-14 günlük bir Detox programıyla başlangıç yapmaları daha uygun görülür. Detox sürecinde kişiye özel sunulan içerikleri tüketerek hem kalori kısıtlaması sağlanır ve kilo kaybı meydana gelir, hem de metabolizma hızlandırılır.”

 

 

 

Yusuf Bey, yaz sezonunun yaklaşımıyla birlikte baş gösteren fit görünme ve kilo sorunu çok gündemde. Bu konular hakkında neler tavsiye edebilirsiniz?

 

Vücudun hedef kiloya ulaşması aslında her açıdan yararlıdır. Ama bu kiloyu yakalamak ve korumak her mevsimde hedefimiz olmalıdır. Bütün kış boyunca yanlış beslenme alışkanlıkları edinmek, günlerimizi daha az aktivite ile tamamlamak maalesef istediğimiz hedef kiloya kısa sürede ulaşmayı zorlaştırır. Yaz döneminin yaklaşması çoğumuzun kilo vermeye yönelik çeşitli diyetlere başvurduğu, fit görünmek için farklı uygulamaları denemeye başladığı bir süreçtir. Burada en çok yapılan hatalardan biri istenen kilo hedefine ulaşmak adına vücuda zararlı olabilecek kontrolsüz zayıflama uygulamalarının kurbanı olmaktır. Evet, sağlıksız bir şekilde de kilo kaybı yaşanabilir, ama maalesef bununla birlikte güçsüzlük, kansızlık, moral düşüklüğü gibi vücutta beklenmedik semptomlar da görünmeye başlayabilir. Veya hızlı kilo kaybından sonra, kısa sürede o kiloların çok daha fazlası geri alımı bazen kaçınılmaz olabiliyor. Bu tabi ki istemediğimiz bir tablodur.

 

 

 

Bu tür yanlışların önüne geçmek için Verita Wellbeing’te nasıl bir yol izliyorsunuz?

 

Kilomuza ve sağlıklı beslenmeye dikkat etmeye ne kadar erken başlarsak sağlığımız açısından o kadar iyi olur. Bunu yaparken de önemli olan vücudumuza zararlı olabilecek uygulamalardan kaçınmak. İzlenecek diyet programları profesyoneller tarafından hazırlanmış olup, kontrollü bir şekilde kilo kaybını amaçlıyor olmalı.

 

Verita Wellbeing’te diyetisyenlerimiz misafirlerimizin güncel kan parametrelerini detaylı bir şekilde inceledikten sonra kişiye özel diyet programlarını oluştururlar. önemli olan bu programın sadece yazılması ve teslim edilmesi değildir. öncellikle program gerçekten fazla zorlanmadan izlenebilir türden olmalı ve sonrasında vücutta herhangi bir eksikliğe sebep olmamalı. Mevcut vitamin veya mineral eksiklikleri bulunuyorsa, onları en doğal şekilde beslenerek gidermek amaçlanır, zaten diyet programı oluşturulurken buna dikkat edilir.

 

Ayrıca, uzun süre sağlıksız bir yaşam sürdürmüş misafirlerimiz için vücudu toksinlerden arındırmak ve kilo vermeye yönlendirmek açısından, Verita Wellbeing’te 7-14 günlük bir Detoks programıyla başlangıç yapmaları daha uygun görülür. Detoks sürecinde kişiye özel sunulan içerikleri tüketerek hem kalori kısıtlaması sağlanır ve kilo kaybı meydana gelir, hem de metabolizma hızlandırılır. Detoks programı sonrası uzmanlarımız tarafından tavsiye edilen şekilde farklı besin gruplarına geçiş yapılabilir. Bu yolla hızlı bir şekilde belli bir kilo kaybı söz konusu.

 

 

 

Detox sürecinde hızlı bir kilo kaybından sonra bu kiloların geri alımının da aynı hızla gerçekleşmesi mümkün mü?

 

Bu her zaman mümkün olan bir durumdur. Detoks yapılsın veya yapılmasın sağlıksız ve fazla kalorili bir beslenme ile aktivitesiz bir yaşam tarzı sonucunda kilo alımı kaçınılmazdır. Verita Wellbeing’de detoks sonrası sürecin de çok önemli olduğunu her zaman vurgularız. Asıl amaç birkaç gün boyunca kilo vermek değildir, düzenli ve sağlıklı beslenme alışkanlıkları edinip devam ettirerek hedef kilomuza vardıktan sonra onu korumaktır. Bunu uzmanların kontrolü altında yaparken vücudumuza herhangi bir zarar vermediğimizden de emin oluyoruz.

 Devamı ve daha fazlası Klass Magazin Mayıs sayısında...