“Digital Smiling İle En Az Bir Haftada Kişiye Dilediği Gülüşü Kazandırabiliyoruz”

“Digital Smiling İle En Az Bir Haftada Kişiye Dilediği Gülüşü Kazandırabiliyoruz” “Digital Smiling İle En Az Bir Haftada Kişiye Dilediği Gülüşü Kazandırabiliyoruz”

Ünlü Diş Hekimi Arzu Yalnız Zogun Nişantaşı’nda bulunan kliniği Dentaluna’da mutlu hasta-mutlu hekim felsefesini güdüyor ve tüm ekip arkadaşlarıyla birlikte tecrübe ve teknolojinin ışığında sağlıklı ve gülen yüzlerin ortaya çıkmasını sağlıyor. Digital Smiling adlı uygulama sayesinde bireylerin güzelliklerini ortaya koyan bir gülüş tasarımı gerçekleştirdiklerini belirten başarılı diş hekimi, bilgisayar destekli bu yöntemle zamandan kazandıklarını vurguluyor. 2015 yılını diş hekimliğindeki son gelişmeleri takip ederek ve danışanlarının ihtiyaçlarına en iyi şekilde cevap vererek geçirdiğini dile getiren Zogun, 2016 yılında ise yurt dışında bir klinik açmayı hedefliyor. Bu hedefi için çalışmalarını sürdürdüğünü dile getiren ünlü diş hekimi 2015 yılında yaptığı çalışmaları, ve 2016 hedeflerini Klass’a anlattı.

Arzu Hanım, son teknolojiyi danışanlarının ihtiyaçlarına en iyi şekilde cevap vermek için yakından takip eden bir diş hekimi olarak son dönemde bilgisayar destekli uygulama ile kişilerin yüzlerine uygun gülüş tasarımını gerçekleştiriyorsunuz. öncelikle bu uygulamadan ve kişilere sunduğu avantajlardan bahseder misiniz? 
Türkiye, sağlık turizmi konusunda çok kilit bir noktada. Bizler de diş hekimi ve estetik cerrahlarından oluşan bir ekip olarak yurt dışındaki insanları Türkiye’ye çekerek kaliteli ve güzel bir sonuca sahip olmalarını sağlayıp ülkemizi daha cazip hale getirmeyi planlıyoruz. Bunu gerçekleştirmek için de teknolojiyi  kullanıyoruz. çığır açmış bir noktada bulunan Dental Teknolojilerin sağladığı en büyük avantajlardan biri hastanın yüzüne yakışan gülümsemeyi bilgisayar ortamında belli kriterlerde ve altın orana uygun olarak yapabiliyor olmamızdır. Bunu yaparken de çok fazla zamana ihtiyacımız yok. Sadece kişiden belli protokollerde aldığımız fotoğraflar ve videolar doğrultusunda bireyi Diş Hekimi koltuğuna oturtmadan bilgisayar ortamında laboratuvarla iletişim kuruyoruz. Elimizdeki veriler üzerinden oluşturduğumuz gülümsemeyi ikinci seansta danışanımızın ağzına uyguluyoruz. En ideal gülümsemeyi yakaladığımız bu uygulamada ölçüyü bile dijital olarak alma şansımız var. Dolayısıyla Digital Smiling uygulamasıyla diş hekimliğinde boyut atlandı diyebilirim. Bu  uygulama estetik bir gülüş tasarımı için diş hekimlerine başvuranların yanı sıra dişsiz kişiler için de güzel sonuçlar sunan bir yöntem. 

“DIGITAL SMILING İLE EN AZ BİR HAFTADA 
KİŞİYE DİLEDİĞİ GüLüŞü KAZANDIRABİLİYORUZ”
Teknolojik gelişmeler her alana olduğu gibi diş hekimliğine de olumlu bir şekilde yansıyor ve bu sayede hem danışanlarınız hem de siz sorunsuz bir süreç geçiriyorsunuz. Peki, öncesinde ne gibi sorunlarla karşılaşıyordunuz?

Kliniğimizde klasik tedavi yöntemlerini zaten olabilecek en ideal haliyle gerçekleştiriyoruz. Şimdiye kadar bizi hem zaman hem de teknolojik açıdan en çok zorlayan iki şey vardı. Biri dişsiz bireyleri implant yöntemiyle diş sahibi yapmak; ikincisi de estetik beklentisi olan insanların en ideal sonuca ulaşmasını sağlayan estetik çalışmalardı. Bunları ayırmak lazım. Ancak bu iki durum belli noktalarda birleşiyor. çünkü hiç dişi olmayan bir kişiye en ideal gülümsemeyi başlangıçta kurgulayabiliyoruz. Altyapıyı hazırlayıp üzerine başlangıçta yaptığımız ideal gülümsemeyi sağlayabiliyoruz. Ayrıca bilgisayar destekli uygulamalardan önce gülüş tasarımı haftalar sürebiliyordu. Ancak Digital Smiling ile en az bir haftada kişiye dilediği gülüşü kazandırabiliyoruz. Bu sayede kişilerin sürekli provalara gelerek zaman kaybı yaşamalarını önlemiş oluyoruz. Mock-up çalışması yaparken yaşadığım en büyük sorun gülüş tasarımı esnasında kişiyi yarım gün kliniğimizde ağırlardık, kişinin yüzüne yakışan tasarımı laboratuvara gönderirdik ve laboratuvardaki teknisyenin de yorumunu işin içine katılırdı. Dolayısıyla prova yapmamız gerekirdi. Şimdi bilgisayar destekli yaptığımız uygulamanın sonucu catcam ile birebir elime geçebiliyor. Bu benim için müthiş bir lüks. çünkü gerçekleştirmek istediğim uygulamada insan hatasını minimum indirecek şekilde sonuçlar elime ulaşabiliyor. Böylelikle daha az ara seanslarla istediğimiz sonuçlara kolaylıkla ulaşabiliyoruz. 

Peki, Digital Smile Design uygulamasında nasıl bir çalışma gerçekleştiriyorsunuz?
Kişiden gerekli verileri almak adına ilk randevuları çok önemsiyorum. Bireyin kişiliği, beklentileri gibi birçok veriyi alıp bu bilgileri çekilen fotoğraflarla birlikte değerlendiriyoruz. Değerlendirme aşamasında hekimin tecrübelerine dayalı sübjektif kararı ön plana çıkıyor. Bireyin kişiliğine uygun diş formunu oturtmak adına bu bilgiler bizim için çok önemli. Kişilik analizine göre bireyi sınıflandırıyoruz. Daha sonra kişiden aldığımız verilerle o sınıflandırmaya uygun olan altın orana göre dijital ortamda gülüş tasarımını hazırlıyoruz. Bazen bunun için kişiden ölçü almak gerekmiyor. Bilgisayar sistemiyle bütün bu çalışmalar Wax-up veya Mock-up gibi farklı yöntemlerle tıpkı elimizle yapılmışçasına kişinin ağzına uygulama şansına sahibiz. Yüzde 90 kişinin tam istediği ve ona en çok yakışan dişi oluşturabiliyoruz. Bir insanın yüzüne yakışan çok çeşitli diş tipleri vardır. Her bir diş tipi kişinin farklı ifadelere sahip olmasını sağlar. Bireyin kişiliğine, yüz hatlarına ve altın oranına uygun; onu memnun edecek yöntemi dijital destekli yaptığımız zaman hem kişi mutlu olur hem de biz mutlu oluruz. Digital Smiling uygulamasıyla kişi güzelliğini ortaya koyan bir gülümsemeye sahip olur. Böylece kişinin kendine güveni gelir. Bu sayede mutlu hasta-mutlu hekim dengesini kurmuş oluruz. Zaten ne yapacağını bilen hekim danışanına o güveni verir. Dolayısıyla var olan teknolojileri en iyi şekilde kullanacağımız sistemler elimizde mevcut ve bunları rahatlıkla kullanabiliyoruz. 

“2016’YA TEKNOLOJİK GELİŞMELERDEN GERİ KALMADAN, HAZIR VE DONANIMLI BİR ŞEKİLDE GİRECEĞİZ”
Sürekli kendini geliştiren ve yetiştiren bir hekim olarak 2015 yılında kendinize ne gibi yatırımlar yaptınız? 2015 yılı sizin adına nasıl geçti?

2015 yılı benim açımdan çok yoğun ve verimli geçti. Bu nedenle koca bir yılın nasıl bittiğini fark etmedim. çünkü çalışmalarımın hepsini gerçekleştirmek için yeterli vakti bulamadım. Keşke 2015 yılı 24 ay olsaydı. :) Hem kliniğimizde danışanlarımızla ilgilenmek hem de gelişen teknolojiyi yakından takip etmek inanılmaz vakit gerektiren şeyler. Bunun için vitamin desteğiyle ve biraz da kendime ve çocuklarıma ayırdığım vakitten feragat ederek yoğun bir temponun içerisine girdim. İyi ki de bunu yaptım. Dünya hızla ilerliyor ve 2016 ile 2017’ye teknolojik gelişmelerden geri kalmadan, hazır ve donanımlı bir şekilde gireceğiz. Bu anlamda özel hayatımdan çaldığım zamanı önümüzdeki yıllarda nasıl olsa geri koyabilirim. Beni ayakta tutan, motive eden ve bana güç veren şey aslında bu bilgilerin verdiği heyecan ile getirdiği sonuçlar. Şu anda diş hekimliğinin geldiği son noktayla paralel olarak ilerliyoruz. Yılların verdiği tecrübeler bir şeyleri birleştirmemize yardımcı oluyor. Bu açıdan danışanlarım da çok mutlu. 

“TüRKİYE DIŞINDAKİ DANIŞANLARIMIZI DA 
KABUL EDEBİLECEĞİMİZ BİR KLİNİĞİ 
YURT DIŞINDA AçMAYI HEDEFLİYORUM”
Peki, 2016 yılında bu konuda gerçekleştirmek istediğiniz hedefler nelerdir?

2016 yılında Türkiye dışındaki danışanlarımızı da rahatlıkla kabul edebileceğimiz bir kliniği yurt dışında açmayı hedefliyorum. Şu an için Avrupa’da veya Ortadoğu’da kurduğumuz bağlantıları oturtma aşamasındayız. Hareket ettiğiniz zaman karşınıza gerekli olan bütün bağlantılar çıkıyor. çaba sarf etmesem de onlar bizi buluyorlar. Arap ülkelerine hitap edecek noktalara kendi kişisel çabalarımızla ulaştık ve onları yavaş yavaş oturtuyoruz. Turizme destek veren firmalarla ortaklıklarım oluştu. Yurt dışında hem estetik hem de turizmle bağlantılı olan çalışma arkadaşlarım bulunuyor. Onlarla birlikte 2016 yılında biraz daha hız kazanacağız. önümüzdeki yıl ektiğimiz tohumları hasat etme yılı olacağı için şimdiden 2017 yılına da hazırım.