Greencard Başvurularında %98’lik Bir Başarı Oranımız Var

Greencard Başvurularında %98’lik Bir Başarı Oranımız Var Greencard Başvurularında %98’lik Bir Başarı Oranımız Var

IIS Consulting Group yaşamını ABD’de sürdürmek isteyen bireylerin GreenCard alma yolculuğunu konforlu bir hale getiriyor. Amerika’nın 2. büyük avukatlık bürosu olan HW ile güç ortaklığı yaparak GreenCard almak isteyen kişilerin danışmanlığını yapan ve Mehmet Çağrı Uğur, Murat Dudaroğlu ve Ülker Dönmez tarafından kurulan IIS Consulting Group ortakları hizmet farklılıklarıyla dikkat çekiyorlar. Firma ortaklarından Mehmet Çağrı Uğur ve Murat Dudaroğlu, GreenCard almak isteyenlerin yapmaları gerekenler ile hizmet alanlarını Klass okurları için anlattılar.

IIS “International Immigration Services” olarak ABD’ye yerleşmek isteyen kişilere Green Card imkanını çok daha uygun şartlarda sağlayabiliyorsunuz. öncelikle sizin vasıtanızla Green Card’ı almak isteyenleri ne gibi şartlar bekliyor?          

MURAT DUDAROĞLU: Daha uygun şartlar derken bunu açmak lazım biraz. Bir çok vatandaşımız Amerika vizesi ve oturum almak için başvurduğunda karşılaştıkları ilk ve en ciddi sorun, danıştıkları avukat ve/veya aracı firmaların onlara önerdiği opsiyonların bir çoğunun başvuran kişiler için en uygun opsiyonlar olmamasıdır. Şu anda mevcut olan 187 çeşit vize var ama bunlardan ancak birkaç tanesi öneriliyor. Bunun 2 ana sebebi var: Birincisi, danışılan kişiler kendi yapabilecekleri opsiyonları öneriyorlar, çünkü bazı vize başvurularının yapılması diğerlerinden daha zor ve zaman alıyor. Bunu hazırlayabilmek içinde çok büyük ve iyi bir ekibe ihtiyaç var. IIS olarak yaklaşık 200 kişilik bir ekibimiz var ve her türlü vize başvurusu için çok rahat hazırlık yapabiliyoruz. Zaten bu yüzden de uzman olduğumuz vizeler birçok firmanın başvurmaya yanaşmadığı en üst düzey oturum izinleridir. Bunlar arasında özellikle EB-1 ve EB-2 olarak bilinen ve başvuran kişinin profili kriterlere uygun olduğu durumda o kişiye ve ailesine ömür boyu oturum (zaman içerisinde de vatandaşlık) alabilmesini sağlayan vizelerdir. IIS ve Amerikan çözüm ortağımız olarak biz ayda ortalama 120-130 adet sadece bu iki vize başvurusunu yapıyoruz. Tekrar uygun şart sorusuna dönecek olursak, sonuç olarak bu şekilde bir kez başvuru yapan kişinin başvuru sonucunda alacağı statü ile bir daha hiçbir başvuruya ihtiyacı kalmamasını sağlıyoruz. Bu da tabi ki yıllar boyu ödenmek zorunda kalınan tekrar tekrar ödemeleri ortadan kaldırıyor.

İşte bu da diğer firmaların bu tarz vizeleri önermemelerinin ikinci sebebi. Yani müşterileri daha uzun sureli tutabilmek ve daha fazla kazanç sağlamak için uyguladıkları bir stratejidir. Sorunuzun ikinci bölümünde ki şartlar aslında bizim şartlarımız değil. GreenCard almak üzere bize başvuran kişilerden istediklerimiz, hâlihazırda Amerikan hükûmetinin bu kişilere GreenCard vermek için belirlediği kriterlere uygunluklarını incelemek ve başvurularını hazırlarken bu kriterlere uygunluklarına göre en güçlü şekilde dosyalarını sunmak. Başvuru aslında bir süreç ve başvuran kişi ile beraber ortak, uyumlu ve düzenli bir hazırlık gerektiriyor. Bu hazırlık yaklaşık 3-4 ay sürebiliyor. Yani birçok kişinin sorduğu gibi işimiz belgeleri toplayıp dosyalayıp yollamak değil. öyle olsaydı, kriterleri uygun olmasına rağmen, bizlerle değil de kendi başına başvuran ve kişilerin sadece yüzde on yedisi başarılı olmazdı. Bu çok düşük bir yüzde ve böyle önemli bir konuda hem 1-1,5 yıl kaybetmiş, hem ödediğiniz bir miktar nakdi boşa harcamış, hem de ret cevabı alıp daha sonra ki başvuruları da tehlikeyi atmış oluyorsunuz, çok büyük bir risk bu. Bu işi gerçekten ve ciddi bir şekilde düşünenlerin böyle bir hata yapmaması gerektiğini tavsiye ediyoruz. Daha sonra bize geldiklerinde hazırlık daha zor hale geliyor.

 

“IIS OLARAK ALDIĞIMIZ SERVİS üCRETİ, BAŞVURAN KİŞİ GREENCARDI’NI ALANA KADAR  GARANTİ ALTINDADIR”

Bu çok uygun görünen şartları neden sadece siz sunabiliyorsunuz?    

MEHMET çAĞRI UĞUR: öncelikle Amerikalı ortağımız HW bir avukatlık bürosu, yani bir aracı firma değil. Bu işi yapan birçok aracı firma var ve onların vize almak isteyen kişileri kanuni olarak temsil etme hakları yok. Ayrıca HW sadece herhangi bir avukatlık bürosu değil, Amerika’nın göçmenlik alanında 2. büyük avukatlık firması. Ve yaptığımız vize başvurularında doksan sekizlik bir başarı oranımız var. Bu Amerika vize başvuru başarı ortalaması olan yüzde elli beş'in çok çok üzerinde bir rakam. Zaten bu başarı oranı nedeni ile Amerika’ya yerleşmek isteyen ve bizimle çalışan kişilere yüzde yüz ücret geri ödemesi taahhüt edebiliyoruz. Yani IIS olarak aldığımız servis ücreti, başvuran kişi GreenCard’ını alana kadar garanti altındadır. Bunu yapabilmemiz de bizi farklı kılan en önemli özelliklerimizdendir. Firma idari yöneticimiz olan Leonardo Freitas’in da daha önceki is tecrübesi de bizi öne çıkartan çok önemli bir husustur: Amerika Birleşik Devletleri'ne on yılı aşkın bir süre başarıyla hizmet etmiştir. önce ABD Kıyı Koruma Teşkilatı’nda subaylık yapmış, sonra ABD Vatan Güvenlik Bakanlığı’nda özel Ajan ve Göçmenlik Karar Sorumlusu görevlerinde bulunmuş ve son olarak da Ulusal Hedefleme Merkezine bağlı Ulusal İstihbarat Müdürlüğü’nde İstihbarat Analiz İrtibat Görevlisi olarak çalışmıştır. Kendisinin bu özgeçmişi, belirttiğimiz gibi, tabi ki başarımızın en büyük nedenlerinden birisidir. Göçmenlik karar yetkilisi olarak çalışmış olması başarımızın ana hedeflerindendir bile diyebiliriz.

 

Devamı ve daha fazlası Klass Magazin Aralık sayısında..