Gayrimenkul Sektörünün Profesyonel Ve Güvenilir İnsanlara İhtiyacı Var

Gayrimenkul Sektörünün Profesyonel Ve Güvenilir İnsanlara İhtiyacı Var Gayrimenkul Sektörünün Profesyonel Ve Güvenilir İnsanlara İhtiyacı Var

Gayrimenkul Yatırım Uzmanı Ela Çarboğa, Kariyerinin Dönüm Noktalarını Ve Gelecek Hedeflerini Klass’a Anlattı

Yurt dışında prestijli üniversitelerde aldığı 
başarılı eğitimlerin ve oldukça geniş bir network ağı edindiği iş deneyimlerinin ardından kariyerine global ölçekli bir gayrimenkul şirketi ile devam etme kararı alan Ela çarboğa, kişisel ve kurumsal anlamda belirlediği büyük hedeflerle yoluna devam ediyor. Yurt dışından Türkiye’ye yatırım yapmak isteyen iş insanlarına ayrıcalıklı hizmetler vererek onlara güzel ve konforlu bir yaşam fırsatı sunan Ela çarboğa ile yakında özel bir lansmanla Türkiye’ye giriş yapacak olan global şirketten aldığı teklifi hangi düşüncelerle kabul ettiğini, sektöre olan bakışını ve gelecek planlarını Klass okurları için konuştuk.

 

“Portföyümüzü şu an için İstanbul’dan başlatma kararı aldık. İlerleyen zamanlarda Karadeniz bölgesine, Bursa ve Antalya’ya da açılmayı düşünüyoruz. Sadece beş pazarla devam etmeyeceğiz. Avrupalı müşterilere de hitap edebilmeliyiz. Yaptığımız bu çalışmalarla Türkiye’de iş kurmak isteyen insanların önünü açıyoruz.”  

 

Ela Hanım, Gayrimenkul sektöründe yurt dışı ve yurt için deneyimlerinizin ardından global bir şirket ile kariyerinize devam ediyorsunuz. öncelikle sizi tanıyıp bundan önce yaptığınız çalışmaları öğrenebilir miyiz?

Lise eğitimimi Adana Gündoğdu Koleji’nde tamamladım. Yeni Zelanda’da University of Otago Grafik Tasarım bölümünden, Avustralya’da da Bond University Dış Ticaret bölümünden mezun oldum. Kendi aile fabrikamızda 4 yıl kadar dış ticaret departmanında çalıştım. Sonrasında Dubai’ye giderek orada bir fabrikada yönetici olarak görev aldım. Bu firmanın kapatılmasının ardından da Türkiye’ye dönerek Türkiye’nin en büyük gayrimenkul firmasının aracılığı ile gayrimenkul sektörüne girdim. Bu alanda iki yıllık bir tecrübem var. Bu iki yıl içerisinde çok ciddi bir network ağı elde ettim. Şimdi ise global ölçekli bir gayrimenkul danışmanlık firmasıyla yoluma devam ediyorum. Daha önce Arap yatırımcıların ağırlıkta olduğu gayrimenkul sektöründe pazarın çok değiştiğini söyleyebiliriz. İran, çin, Hindistan, Güney Afrika ve Pakistan pazarında Cumhurbaşkanları aracılığı ile kurduğumuz ciddi kontaklarımız var. Şu anda gerekli olan tüm güce sahibiz. Bunu yapmak için de Türkiye’de bir adım atıyoruz. İş ortaklıklarımız ve çözüm ortaklıklarımız var. Bazı inşaat firmalarıyla çok ciddi anlaşmalar yaptık. Sektörde sesimizi iyi bir şekilde duyuracağımıza inanıyoruz. 

“TEKLİFİ CİDDİ ARAŞTIRMALAR NETİCESİNDE KABUL ETTİM”

Kariyerinizi bu sektöre yönlendirmenizdeki etken nedir?

Daha öncesinde tasarım alanında reklam ajansı sahibiydim ancak belli nedenlerden dolayı ticarete yönelmeye karar verdim. Babam Türkiye’de çok saygı duyulan bir iş insanı. Kendisi beni bu konuda çok teşvik etti. önemli ülkelerin en başarılı okullarında eğitim almamı sağladı. 
 Tecrübeme ve network’üme güvenerek global anlamda bu işi yapabilen bir şirketin teklifini kabul ettim. Sektördeki hedef müşteri kitlesinin değişiyor olması ve teklifin de hedeflediğim yerden gelmiş olması benim için çok büyük bir avantaj oldu. Bu teklifi ciddi araştırmalar sonucunda kabul ettim. 

“BüYüK BAŞARILAR ELDE EDECEĞİMİ DüŞüNüYORUM”

Uzun süren yurt dışı deneyiminizde önemli bir network ağı kurmayı başardınız. Bu özelliğinizin yeni şirketinizde size ne gibi faydalar sağlayacağını düşünüyorsunuz?

Küçüklüğümden beri hiperaktif bir insan olmamdan dolayı karşılaştığım insanlar benim güvenilir insan profili çizdiğimi söylediler. Bence sektörün güvenilir ve hırsını doğru yere kanalize edebilen insanlara ihtiyacı var. Ben bu özellikleri kendimde gördüğüm için bu riski alarak sektöre girdim. Bu yeni ortaklık benim için müthiş bir fırsat. Şirketimiz ciddi anlamda büyük yatırımcılara gayrimenkul yatırım danışmanlığı verecek. Bilindiği üzere yabancı müşteri 250 bin dolar bandında bir yatırım yaptığında Türk vatandaşı olabiliyor. Bu vesileyle Türk vatandaşlığı da veriyor olacağız. Bunun haricinde satış sonrası hizmetlerimiz de olacak. Şirket olarak bize gelen müşterileri en üst seviyede ağırlıyoruz. Portföyümüzü İstanbul’dan başlatma kararı aldık. İlerleyen zamanlarda Karadeniz bölgesine, Bursa ve Antalya’ya da açılmayı düşünüyoruz. Yaptığımız bu çalışmalarla Türkiye’de iş kurmak isteyen insanların önünü açıyoruz. 

 

 

Röportaj:Yavuz Kaynar

Fotoğraf:Mert Can Alşahin

Mekan:Sofitel Hotel İstanbul

Devamı ve daha fazlası Klass Magazin Aralık sayısında...