Yusuf Yosi Özlevi : İnovasyon, Dijitalleşme Ve Sürdürülebilirlik Yatırımlarıyla Hem Çevreyi Korudu Hem De Üretim Kapasitesini Genişletti

Yusuf Yosi Özlevi : İnovasyon, Dijitalleşme Ve Sürdürülebilirlik    Yatırımlarıyla Hem Çevreyi Korudu   Hem De Üretim Kapasitesini Genişletti Yusuf Yosi Özlevi : İnovasyon, Dijitalleşme Ve Sürdürülebilirlik Yatırımlarıyla Hem Çevreyi Korudu Hem De Üretim Kapasitesini Genişletti

Tekstil endüstrisinde lider konumda yer alan Realkom, 2023 yılında inovasyon, dijitalleşme ve sürdürülebilirlik yatırımlarıyla başarısına başarı katarken Realkom Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Yosi Özlevi de moda ve tekstil endüstrisindeki değişen ihtiyaçlara yaratıcı çözümler sunarak ve hızla gelişen trendlere ayak uydurarak yenilikçi bir yaklaşımla büyümeyi hedeflediklerini ve bu yüzden yeni birçok yatırıma imza attıklarını dile getirdi. Özlevi, hızlı bir büyüme ivmesi kazanan üretim faaliyetlerini, 5000 m2 alandan, 45.000 m2 kapalı alanda, teknoloji ve Ar-Ge faaliyetlerinin ağırlıklı olduğu, tam donanımlı bir üretim tesisine dönüştürdüklerini ve uyguladığı doğru politikalar sayesinde büyüme ivmesini koruyarak ve devletin sağladığı  teşviklerden yararlanarak doğu illerinde 15.000 m2’lik üretim tesisi yatırımı yaptı. Başarılı iş adamı, “Tam donanımlı Düzce fabrikamız ve Van – Batman’daki üretim tesislerimizle Türkiye’nin lider ve en donanımlı tekstil firması olarak konumlanıyoruz. Kalite ve verimlilik anlayışını daha üst seviyeye çıkarmak için dijitalleşme yoluna da girdik. Start-up firmalarına destek vererek sektörde bulunmayan yazılımlar üretmeye başladık. Bilinen tüm analog makine parkurlarını dijitalleştirerek ürün yaşam döngüsüne ilişkin tüm teknik verilere anında ulaşabiliyoruz. Bu sayede her kalitemizi ve verimliliğimizi en üst düzeye çıkarma hedefine doğru ilerliyoruz.” Sözleriyle 2023 yatırımlarında dijitalleşmeye yatırım yaptıklarını belirtiyor.  

Rotasını Hızla Tekstil
 Odaklı Bir Teknoloji
 Şirketi Olmaya Doğru
 Çevirdi
Sürdürülebilir kalkınmanın rehberliğinde hazır giyim sektörünün önemli bir dönüşüme uğradığını ve tekstil ürünlerinin sadece çevresel değil aynı zamanda sosyal etkilerine de artan bir tepki olduğuna değinen Özlevi, bu doğrultuda yaptığı yatırımlar ile su, kimyasal ve enerji tüketimini büyük oranda azalttığını belirtti. Bir diğer yatırım projesi olan güneş enerjisi santrali yatırımları ile enerji tüketiminde büyük kazanımlar elde edeceklerini ve doğaya verilen karbon emisyonunu en aza indirmeyi hedeflediklerini belirten Özlevi, “Bir diğer start-up desteği ve ithal ürünlerde ikame teşvikleri sayesinde, üretimimizde kullandığımız ithal kimyasalların büyük bir kısmını yerli kimyasal üretim tesisinden temin edebiliyoruz. Tüm kimyasal tüketimimizi çevre dostu organik kimyasallarla değiştiriyoruz. Bu sayede Realkom’un üretim yıkama hattında sadece organik kimyasallar kullanıyoruz. Kendi organik, sürdürülebilir kimyasallarını üretebilen ilk denim firmasıyız. Kimyasal üretim projemiz Ankara’daki KOSGEB projeleri arasında en beğenilen proje ödülüne layık görüldü.” sözleriyle bu yatırımların üretim modeli, düşük kaynak tüketimi, su geri kazanımı, geri dönüştürülmüş ve organik hammadde kullanımı, izlenebilirlik ve şeffaflık ilkeleri ile tanımlanabilir olduğunu belirtiyor. Gelecekteki projeleri için başlattığı dijitalleşme projesini tüm faaliyetlerde yaygınlaştırmak, tasarım, satış ve üretim birimlerini tamamen dijital olarak kontrol etmek ve yapay zekâ ile geliştirmek istediğini belirten başarılı iş adamı, teknoloji odaklı bir tekstil şirketi olma rotasını hızla tekstil odaklı bir teknoloji şirketi olmaya doğru çevirdi.

Neden seçtik

Realkom olarak hızlı bir büyüme ivmesi yakaladı ve devletin sağladığı  teşviklerden yararlanarak doğu illerinde 15.000 m2’lik üretim tesisi yatırımı yaptı. Ayrıca dijitalleşme ve sürdürülebilirlik yatırımlarıyla da çevreyi koruyan markalardan oldu.