Saç Lazeri Yöntemi İle Saç Dökülmesinin Önüne Geçin

Saç Lazeri Yöntemi İle Saç Dökülmesinin Önüne Geçin Saç Lazeri Yöntemi İle Saç Dökülmesinin Önüne Geçin

Estecenter Plastik Cerrahi Merkezi Medikal Direktörü İbrahim Çevik, saç dökülmesi tedavisinde son teknik olan saç lazeri uygulamasının detaylarını Klass’a anlattı..

Genetik faktörler, hormonal bozukluklar ve stres gibi nedenlerden dolayı saçları dökülen birçok kişi alternatif tedavilere yöneliyor. 2000 yılında beri İstanbul-Beşiktaş’ta saç ekimi, plastik cerrahi ve medikal estetik alanında hizmet veren Estecenter Plastik Cerrahı Tıp Merkezi Hastanesi son zamanlarda bu alternatif tedaviler arasından çok tercih edilen Saç Lazer’i uygulamasını hastalarıyla ve danışanlarıyla buluşturuyor. Saçların dökülmesini önleyerek yeni saçlar çıkarmayı vaat eden saç lazeri tedavisini Estecenter Plastik Cerrahi Merkezi Medikal Direktörü İbrahim çevik Klass okurları için anlattı.

 

“Saç lazeri yıpranmış saçları güçlendirmek ve yeni saç oluşumunu sağlamak için çok başvurulan yöntemlerden biridir. Saç lazeri tedavisinde diot ışınları düşük dozda ve belli aralıklarla saçlara uygulanır. Lazer tedavisi saç köklerinin protein sentezi ve hücre metabolizmasını uyarır. Ayrıca lazer uygulaması kan akışını da arttırır. Tedavi bitiminde yıpranmış saçlar eski sağlığına kavuşmaya ve saç kökleri de güçlenmeye başlar.”

 

“Lazer tedavisi ile saç ekimi kombine edilerek birlikte de uygulanabiliyor. öncelikle Saç lazeri uygulamasıyla saç kökleri diot ışınları ile direkt uyarılıyor ve canlılığını yitirmiş olan saç hücrelerinde organel faaliyetleri artırılarak saçların yeniden çıkması sağlanıyor.”

 

İbrahim Bey, saç dökülmesine karşı yararlandığınız lazer uygulamaların etkileri nelerdir?

Saç dökülmesinde saç ekimi, mezoterapi ve PRP gibi pek çok tedavi yöntemi kullanılıyorken son zamanlarda bu tedavilerin arasına, tıpta birçok alanda kullanılan lazer tedavisi de girdi. Saç lazeri operasyonu, saç gençleştirme ve saç dökülmesi tedavisinde yaygın olarak kullanılmaya başlanan tedavilerden biri. Yıpranmış saç köklerini yeniden güçlendirmeyi vaat eden bu yöntem, cerrahi bir operasyona gerek duyulmaksızın ağrısız ve acısız olarak gerçekleşiyor.

Saç lazeri uygulaması saçların daha dolgun, daha canlı ve daha parlak görünmesini hedefliyor. Kafanın belli yerlerinde lokalize olmayan kısmi dökülmeler, bu tedavi yöntemiyle kısa sürede ve etkili bir şekilde tedavi edilebiliyor.

“TEDAVİ BİTİMİNDE YIPRANMIŞ SAçLAR ESKİ SAĞLIĞINA KAVUŞMAYA VE SAç KöKLERİ DE GüçLENMEYE BAŞLAR”

Saç Lazeri’ni hangi durumlarda kişiye uyguluyorsunuz?

Saç sağlığının bozulmasıyla birlikte, saçlar parlaklığını kaybeder ve bakımsız bir görünüm oluşturur. özellikle kadınların çok fazla tercih ettiği saç bakım ürünleri saçta istenilen etkiyi sağlayamaz. Son zamanlarda saç lazeri yıpranmış saçları güçlendirmek ve yeni saç oluşumunu sağlamak için en çok başvurulan yöntemlerden biridir. Saç lazeri tedavisinde diot ışınları düşük dozda ve belli aralıklarla saçlara uygulanır. Lazer tedavisi saç köklerinin protein sentezi ve hücre metabolizmasını uyarır. Ayrıca lazer uygulaması kan akışını da arttırır. Tedavi bitiminde yıpranmış saçlar eski sağlığına kavuşmaya ve saç kökleri de güçlenmeye başlar.

 

“SAç LAZERİ TEDAVİSİN YENİ SAç OLUŞUMUNU DA DESTEKLER”

Saç Lazeri yeni saç oluşum içinde etkili. Peki bunu nasıl başarıyor?

Saç lazeri tedavisi yeni saç oluşumunu da destekler. Kişilerin saç yapısına göre yüzde 40-50 oranlarında yeni saç oluşumu sağlayabilir. Tedavinin ağrısız ve acısız yönüne de vurgu yapmak isterim. Saç lazeri tedavisinin yan etkisi olmaması ve tedavinin saç pigmentlerini de uyardığı, dolayısıyla saçlarda oluşan beyazlamayı da azalttığını rahatlıkla söyleyebiliriz. Saç lazeri uygulaması ile ince ve zayıf yapıda olan saç teli kalınlaşıp canlılık kazanacağı için özellikle belli yerlerde lokalize olmayan kısmi dökülmeler rahatlıkla kapatılabiliyor. Bu tedavi ile saç üretemeyen saç foliküllerinin yeniden sağlığına kavuşarak üretken bir yapı kazanıyor. Diğer taraftan tek bir saç teli üreten folikülleri lazer tedavisiyle daha fazla saç teli üretmeye başlayabiliyor.

   Devamı ve daha fazlası Klass Magazin Aralık sayısında..