Orge Enstitü, Elektrik Taahhüt Alanında Önemli Bir İhtiyacı Giderecek

Orge Enstitü, Elektrik Taahhüt Alanında Önemli Bir İhtiyacı Giderecek Orge Enstitü, Elektrik Taahhüt Alanında Önemli Bir İhtiyacı Giderecek

Orge Elektrik Taahhüt Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Ceo’su Nevhan Gündüz, çalışmalarını sektörün geleceği adına hayata geçirdikleri Orge Enstitü’yü Klass’a anlattı...

Türkiye’nin önde gelen elektrik taahhüt firmalarından Orge Elektrik Taahhüt A.Ş. üstlendiği projelere kattığı değerlerle dikkat çekiyor. Türkiye’de hayat bulan birçok önemli projenin elektrik müteahhitliğini üstlenen Orge Elektrik Taahhüt, son dönemde önemli bir sosyal sorumluluk projesinin altına imza atıyor. İnşasına başladığı ve çok yakında hizmete sokacağı Orge Enstitü ile sektörüne kalifiye personel kazandırmayı amaçlayan firma bu konudaki atılımıyla hem kendi sektöründeki kurumlara hem de farklı sektörlerin temsilci kurumlarına örnek oluyor. Orge Elektrik Taahhüt A.Ş. Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve CEO’su Nevhan Gündüz firmalarının çalışmalarını, üstlendikleri projelerini ve çok yakında açılacak Orge Enstitü’nün hedeflerini Klass’a anlattı.

“Bizim bugünlere gelmemizin nedeni hep aynı konuda faaliyet göstermemizdir. Kurulduğumuzdan beri hep elektrik taahhüt konusunda faaliyet gösterip başka faaliyet konularına zaman harcamadık. Bu konuda konsantrasyonumuz yüksek olduğu için başarımız da beraberinde geliyor diye düşünüyorum.”

 

“Türkiye’de ehil çalışan bulma konusunda ciddi bir açık var. Bu sadece elektrik sektöründe değil tüm sektörlerde geçerli bir sorun. Bu konudaki açığı biz de gördük ve bilhassa bu konuda hükümetin de ciddi bir teşviki var. Biz de bu istihdam seferberliğinden destek alarak Orge Enstitü adı altında böyle bir sosyal sorumluluk projesine imza attık.”

 

Orge Elektrik olarak, elektrik taahhüt sektöründe sahip olduğunuz 52 yıllık deneyim, uzmanlık ve güvenle birlikte kuruluşundan bugüne kadar birçok projeyi başarıyla tamamlayan sektörün lider firmalarından bir tanesisiniz. öncelikle sektöründe lider olan Orge Elektriği başarıya götüren kilometre taşları nelerdir?

Aile olarak 52 seneye dayanan bir geçmişle elektrik sektöründe faaliyet gösteriyoruz. Daha sonra 1998 yılında kurmuş olduğumuz Orge Elektrik ile faaliyetlerimize devam ediyoruz. Bizim bugünlere gelmemizin nedeni hep aynı konuda faaliyet göstermemizdir. Kurulduğumuzdan beri hep elektrik taahhüt konusunda faaliyet gösterip başka faaliyet konularına fazla zaman harcamadık. Bu konuda konsantrasyonumuz yüksek olduğu için başarımız da beraberinde geliyor diye düşünüyorum.

 

“ŞİRKETİN OPERASYONEL FAALİYETLERİ GüN GEçTİKçE DAHA OLUMLU BİR ŞEKİLDE İLERLİYOR”

2016 yılında ciddi bir büyüme başarısı gösteren şirketiniz 2017 yılının ilk yarısını nasıl tamamladı ve yıl sonu hedefleriniz nelerdir?

Faaliyetlerimiz artarak devam ediyor. Fakat biz halka açık bir şirket olduğumuz için şu an kamu aydınlatma platformuna bildirmediğimiz için 6 aylık bilançoyla konuşmak mümkün değil. Ama şirketin operasyonel faaliyetleri gün geçtikçe daha olumlu bir şekilde ilerliyor. Dolayısıyla daha iyi bir sene geçireceğiz.

 

Orge Elektrik olarak birçok projeye imza attınız. Bunlar arasında önemli oteller, rezidanslar, şirketler, fabrikalar ve kamu alanları yer alıyor. örnek vermek gerekirse son projelerinizden biri olan Fairmont Qasar İstanbul’un teknik müteahhitliğini de siz üstlendiniz. Bu projeye Orge imzasıyla nasıl bir değer kattınız?

öncelikle biz inşallah ileride dünyada da projeler yapan bir şirket olacağız ama şu an sadece ulusal alanda çalışıyoruz. Fairmont Quasar İstanbul projesi de bir İsviçre yatırımı ve kendi deyimleriyle şu anda Türkiye’nin en lüks projesi olarak nitelendiriyorlar. Biz de burada 3 hatta daha fazla yabancı mimari grubun tüm taleplerini kendi alanımızda yerine getirdik. Ve 3 senedir burada olabilecek en iyi şekilde tesisatları tamamladık. örneğin yine Türkiye’nin en büyük dış cephe aydınlatması bu binada yer alıyor. 2 tane 70 metreye 150 metrelik dev ekranımız var; her biri 11 bin metrekareye denk geliyor. Ve İstanbul’un aşağı yukarı her yerinden, boğaz hattından bu binadaki simule ettiğimiz estetikler, tasarımlar, seyredilebiliyor. Bu denli büyüğü belki de Türkiye’de ilk defa yapılıyor. Bunlar çok ciddi ileri teknolojiye sahip cepheler.

 

“HEDEFİMİZ HER SENE 1000 KİŞİYİ BU KONUDA EĞİTMEK”

Sektörünüzün geleceğini düşünerek Orge Elektrik olarak büyük bir enstitü kurma adına ciddi adım attınız. Orge Enstitü’yü kurma kararını nasıl aldınız?

Türkiye’de ehil çalışan bulma konusunda ciddi bir açık var. Bu sadece elektrik sektöründe değil tüm sektörlerde geçerli bir sorun. Bu konudaki açığı biz de gördük ve bilhassa bu konuda iktidarın da ciddi bir teşviki var. Orge Enstitü büyük bir yatırım değil ama önemli bir ihtiyaç. Biz de bu istihdam seferberliğinden destek alarak Orge Enstitü adı altında böyle bir sosyal sorumluluk projesine imza attık. Şu an inşaatı devam ediyor. İnşallah Eylül-Ekim aylarında eğitimlerimiz başlayacak ve eğitimsiz insanları alıp -bunlar illa öğrenci olmak zorunda değil her yaştan insan olabiliyor- elektrik konusunda eğiteceğiz. Kimisini çıraklıktan alıp kalfalığa, kalfalıktan ustalığa hatta ustabaşına kadar yükseltmek istediğimiz kişiler var. İnşallah hedefimiz her sene 1000 kişiyi bu konuda eğitmek. Bu büyük bir yatırım değil. Hatta çeşitli teşviklerden de yararlanabiliyorsunuz. Bu sosyal sorumluluk projesi olduğu için devletin de katkıları oluyor. Dediğim gibi bu önemli bir ihtiyaç.

 

öğrenciler mezun olduktan sonra iş bulma kolaylığı sağlayabilecek misiniz?

Sağlayacağız, hatta şöyle bir teklifimiz de var; bizdeki mevcut şantiyelerimizde onları çalışmak için davet edeceğiz. çalışmak isterlerse bizim şantiyelerimizde çalışabilecekler. Ayrıca tabi eğitilmiş bir çalışan olarak sektördeki diğer firmalarda da rahatlıkla iş bulabilecekler.

 

“OLMAZSA OLMAZ KURALIM çALIŞMAK, çALIŞMAK, çALIŞMAK”

Genç ve başarılı iş adamı olarak iş hayatınızdaki kurallarınız bizimle paylaşır mısınız?
Rahmetli Sakıp Sabancı’nın da söylediği gibi olmazsa olmaz kuralım ‘çalışmak, çalışmak, çalışmak…’ çalışmak çok önemli. Ben 1995 yılında çalışmaya başladım. Neticede 22 senedir çalışıyorum. Ayrıca söylediğimi yineliyorum aynı konuda faaliyet göstermek de çok önemli. Konsantrasyonunuzu böldüğünüz zaman verimliliğiniz de şirketin kârlılığı da hatta yaptığınız işler de bozulabiliyor. İkincisi de konsantrasyon diyebilirim.