Korneası İnce Olan ve Lazer Ameliyatlarından Korkanların Tercihi; No Touch Laser

Korneası İnce Olan ve Lazer Ameliyatlarından Korkanların Tercihi; No Touch Laser Korneası İnce Olan ve Lazer Ameliyatlarından Korkanların Tercihi; No Touch Laser

Özel İlgi Göz Hastalıkları Merkezi doktorlarından Op. Dr. Veysel Öztürk, No Touch Laser tedavi yöntemini Klass’a anlattı...

80’li yıllardan beri gözlüklerinden kurtulmak isteyen birçok kişi göz lazer ameliyatıyla gözlük ve lenslerinden kurtuldu. Fakat korneası ince olan ve lazer ameliyatlarından korkan bir kesim vardı ki gözlük ve kontakt lens ile yaşamaya mecbur kaldı. Korneanız ince bile olsa, ameliyattan korksanız dahi sizi mutlu edecek, kışın da yazın da size dert olan gözlük ve lenslerden sizi kurtaracak göze dokunmadan yapılan bir tedavi yöntemi var; No Touch Laser. özel İlgi Göz Hastalıkları Merkezi doktorlarından Op. Dr. Veysel öztürk, son dönemde oldukça rağbet gören, göz sağlığına önem veren ve gözlük ve lenslerinden kurtulmak isteyen birçok kişi tarafından başvurulan No Touch Laser tedavi yönteminin merak edilen tüm yönlerini Klass okurları için anlattı.

 

No Touch Laser son günlerde çok rağbet gören bir tedavi yöntemi. Bu yöntem için “Göze dokunmadan lazer” deniyor. Peki göze dokunmadan lazer uygulaması nasıl oluyor?

No Touch Laser, adını tekniğinden alan bir tedavi olduğu için operasyon sırasında göze dokunmadan yapılıyor. No Touch Laser’e ameliyat diyemeyeceğim. çünkü saniyeler içinde uygulandığı için ameliyat diyerek hastaları korkutmamak gerekir. Hastanın, operasyon sırasında cihazdan gelen ışığa bakması tedavinin yapılması için yeterli oluyor. Tedavi sırasında hasta gözünü hareket ettirirse tedavi otomatik olarak duruyor ve ışığa baktığında kaldığı yerden devam ediyor. No Touch Laser’de az önce de söylediğim gibi göze hiçbir kesici alet veya cihaz değmiyor ve diğer klasik lazer yöntemlerde olduğu gibi zar kaldırma yapılmıyor.

 

“NO TOUCH LASER 18 YAŞINDAN BüYüK KİŞİLERE, GöZLüK NUMARASINDAKİ İLERLEME DURMUŞ HASTALARA UYGULANIYOR”

Tedavinin nasıl yapıldığını öğrendik. Peki, kimler No Touch Laser olabilir?

No Touch Laser 18 yaşın üzerindeki kişilere, miyoplara (uzağı göremeyenler), Astigmatlara (bulanık görenler), Hipermetroplara (yakını göremeyenler), Korneası ince kişilere, Keratokonus hastalarına (Cross tedavisiyle birlikte), Kornea nakli geçirmiş ama astigmatı düzelmemiş hastalara ve Katarakt ameliyatından sonra göz numarası sıfırlanamamış hastalara rahatlıkla uygulanabilir.

 

No Touch Laser tedavisinin diğer lazer operasyonlarından farkı nedir?

No Touch Laser tedavisinin en önemli farkı göze dokunulmadan yapılmasıdır. Aslında sayacak çok fark var ama en önemlilerini şöyle sıralayabiliriz. Göze vakum uygulanmadığı için retina yırtılması meydana gelmiyor. Gözden zar kaldırılmadığı için kalıcı göz kuruluğu gelişmiyor. Korneası ince hastalara dahi yapılabiliyor. Spor aktivitelerinden sınırsız yararlanılabiliyor. Ve süresi de çok önemli; saniyeler içinde No Touch Laser tedavisi tamamlanıyor.

 

Tedaviden sonra hastalar nelere dikkat etmelidir?

Hasta eve gittikten sonra 36 saat süreyle gözlerde batma, kızarma, ışıktan rahatsız olma ve televizyondaki küçük yazıları bulanık görme türü yakınmalar gelişir. Tedaviden sonraki 4. günde hasta günlük hayatına dönebilir. Bu süreçte verilen damlaları düzenli kullanması ve bir ay süreyle dışarıda güneş gözlüğü takmaları gerekir. No Touch Laser tedavisinden sonra hastaların numarasız renkli kontakt lens kullanmalarında da hiçbir sakınca yoktur.

 

Tedaviden sonra göz kusurlarının tekrarlama ihtimali var mı?

Uygun değerlendirmelerle birlikte uygun hasta seçimi yapıldığı takdirde yoktur. Fakat yapılan tedavi dışında göz numarasını ilerletici herhangi başka bir hastalık ile karşılaşılmazsa tekrarlama ihtimalini göz önüne almıyoruz.