Dr.Gurme, Adıyla Bir Youtube Kanalı Açmayı Planlıyorum

Dr.Gurme, Adıyla Bir Youtube Kanalı Açmayı Planlıyorum Dr.Gurme, Adıyla Bir Youtube Kanalı Açmayı Planlıyorum

OFS Clinic’in Kurucusu Ömer Faik Sağun, hazırladığı sağlıklı yemek tarifleri projesini Klass’a anlattı...

OFS Clinic’in kurucusu Yrd. Doç. Dr. ömer Faik Sağun, sağlık konusundaki bilgilerini gastronomi ile birleştirerek sosyal medya takipçilerini yeni bir konseptle buluşturdu. Yemek yapma hobisini insanlara faydalı olmak adına sosyal medya paylaşımlarına dönüştüren Yrd. Doç. Dr. ömer Faik Sağun organik ürünlerle hazırladığı yöresel tarifleri ve bu tariflerin az bilinen detaylarını takipçilerine aktarıyor. Paylaşımları gurmeler dahil birçok kişi tarafından büyük ilgi gören ve şık sunumlarla tariflerini dikkat çekici hale getiren Yrd. Doç Dr. ömer Faik Sağun ile yemek hazırlama merakının nasıl başladığını, memleketi olan Rize’ye ait yöresel lezzetleri, lezzetli çay demlemenin püf noktalarını Klass okurları için konuştuk.

 

“Rize’ye özgü Karadeniz sütlacı yaptım ve ona yöremize ait bir isim verdim. çünkü bunlar bizim büyüklerimize ait sütlaçlardı. Bundan sonra da çay demlemenin püf noktalarını detaylarıyla göstereceğim. Hangi kalitede çay kullanılması gerektiğinden tutun hangi yöntemlerle demlenmesi gerektiğine kadar bilgiler vermeyi düşünüyorum.”

 

“çok fazla yemek çeşidi bilmekten ziyade tarifleri başarılı bir şekilde uygulayabilmek önemli. Farklı insanlar aynı tarifler ve malzemelerle farklı lezzetlerde yemekler hazırlayabiliyorlar. Biz araştırdığımız yemek tariflerinin tıbbi ve püf noktalarını buluyoruz.”

 

ömer Bey, ünlü bir hekimsiniz ama son zamanlarda mesleğinizin dışında sosyal medya sayfanız üzerinden sağlıklı yemekler yapıyorsunuz ve çok özel tariflerinizi paylaşıyorsunuz. Bu fikrin sizde nasıl oluştuğunu bize anlatabilirmisiniz?

Pandemi döneminde uzun süre evde kaldık. Bu süre içinde birçok kişi yeni hobiler edindi. Ben evde yemek yapmasını çok seven biriyim. Bu vesileyle orijinal ürünlerle hazırladığım farklı yöresel sağlıklı yemek tariflerini sosyal medyam üzerinden insanlarla paylaştım. Bu tarifler takipçilerim tarafından yoğun ilgi ve alaka gördü. örneğin, nişasta kullanmadan sütlaç tarifi hazırladım. Sütlaçta şekeri az kullanılsa bile şekerli bir tat sağlayacak formülleri de gösterdim. Bu hobimi de devam ettirmeyi düşünüyorum. Bundan sonra da yeni bir sosyal medya sayfası ve youtube kanalı açarak kalorisi düşük olabildiğince organik ürünlerden yapılan sağlıklı tarifleri takipçilerimle paylaşmayı düşünüyorum.

 

Her bölgeye özel yemek tarifleri paylaşıyorsunuz ve siz bir Rizeli olarak yörenize özel tarifler de paylaşmayı düşünüyor musunuz?

Rize’ye özgü Karadeniz sütlacı yaptım ve ona yöremize ait bir isim verdim. çünkü bunlar bizim büyüklerimize ait sütlaçlardı. Bundan sonra da çay demlemenin püf noktalarını vereceğim. Hangi kalitede çay kullanılması gerektiğinden tutun hangi yöntemlerle demlenmesi gerektiğine kadar bilgiler vermeyi düşünüyorum.

 

“İYİ BİR çAY İçİN İKİBUçUK YAPRAK çAY KULLANILMALIDIR VE YARIM SAAT İçİNDE TüKETİLMELİDİR”

İyi bir çay sizce nasıl demlenmeli?

çayın kalitesi çok önemli. çay konusunda herkesin damak zevki farklıdır. Güney Doğu bölgemizdeki insanlar oradaki çaya daha çok alıştığı için Karadeniz çayını çok fazla sevmeyebilir ama ‘iki buçuk yaprak’ olan çayların kaliteli olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz. çayı öncelikle nemlendirmek, çay oranını yeterli derecede koymak ve en sonunda dinlenmesini beklemek gerekir. çay demlenmesinden 45 dakika sonra da çayın özelliğini yitirdiğini unutmamak gerekir.

 

Devamı ve daha fazlası Klass Magazin Temmuz sayısında...