Diş Sağlının Yetersiz Olması Covid-19Virüsünün Vücuda Daha Hızlı Girmesini Sağlıyor

Diş Sağlının Yetersiz Olması Covid-19Virüsünün Vücuda Daha Hızlı Girmesini Sağlıyor Diş Sağlının Yetersiz Olması Covid-19Virüsünün Vücuda Daha Hızlı Girmesini Sağlıyor

SG Dental Estetik Kliniği Kurucusu Dt. Sonay Öztan Gökhan, ağız ve diş sağlının vücut sağlığına etkilerini Klass’a anlattı...

Güzel bir gülüş ve ferah bir nefesin olmazsa olmazı olan ağız ve diş sağlığı sağlıklı ve dinç bir vücut için de büyük önem taşıyor. Kaliteli bir yaşamın ilk adımlarından birisi olan diş ve diş eti sağlığı, kalp ve damar sağlığı ile doğrudan ilintili olması sebebiyle ihmal edilmemesi gereken önemli bir konu. SG Dental Estetik Kliniği Kurucu Dt. Sonay öztan Gökhan kliniğinde hastaların ağız ve diş eti sağlığı ile ilgili sorunlarını çözmekle kalmayarak aynı zamanda hastalarına estetik bir gülüş de kazandırıyor. Dt. Sonay öztan Gökhan ile ağız ve diş sağlının vücut sağlığı açısından önemini Klass okurları için konuştuk.

 

Sonay Hanım, ağız ve diş sağlının bütünsel sağlık açısından önemi nedir?

Ağız ve diş sağlığı vücut sağlının bölünmez bir parçasıdır. Bu nedenle ağız ve diş sağlığı sadece düzgün konuşmak, güzel bir gülüşe ve ferah bir nefese sahip olmak için değil aynı zamanda bütün vücut sağlığı için çok önemlidir. Bu açıdan bakıldığında diş fırçasını düzenli olarak değiştirmek, diş fırçalamak sadece dişler için değil aynı zamanda genel vücut sağlığı açısından çok önemli. Bu da kaliteli bir yaşamın adımlarından birisidir.

 

Ağız kokusuna neden olan rahatsızlıklar nelerdir?

Ağız kokusunun en önemli sebebi ağız hijyenimizdir. Bazı hastalıklar da ağız kokusuna sebep olabilir. Sinüzit’in, tonsilit’in ağız kokusuna neden olduğu da halk arasında bilinen bir durum değildir. Mide, bağırsak, akciğer ve gırtlak kanserinde de ağız kokusuna sık rastlandığı görülür.

 

Diş ve diş eti sorunları hangi hastalıkları tetikleyebiliyor?

Diş eti hastalıkları sebebiyle oluşan bakterilerden dolayı kalp damar hastalıklarının görülme riskinde artış gözlenmiştir. Diş eti iltihabı, diş kaybı ve diğer ağız ve diş hastalıkları koroner arter rahatsızlıkların ve diğer tip kalp rahatsızlıklarının artmasında ciddi bir risk faktörüdür. Diyabet vücudun enfeksiyona karşı direncini azalttığı gibi diş etlerini de etkiler. Diş eti hastalığı, çürük diş kaybı, ağız kuruluğu ve çeşitli ağız enfeksiyonları riskini artırır. Diş eti hastalığı diyabetli kişiler arasında daha sık ve daha şiddetli görülmektedir.

Devamı ve daha fazlası Klass Magazin Kasım sayısında...