BU YIL VAKIFLARA, DERNEKLERE DAHA ÇOK DESTEK VERELİM

BU YIL VAKIFLARA, DERNEKLERE DAHA ÇOK DESTEK VERELİM BU YIL VAKIFLARA, DERNEKLERE DAHA ÇOK DESTEK VERELİM

2020’yi talihsiz bir yıl olarak anacağız ve umarım 2021 onu aratmaz. Yeni yıl size dilediğiniz her şeyi getirsin ve insanlığın bu mikroplarla olan savaşını alsın götürsün! En önemlisinin sağlık olduğunu tekrar anladık, sağlığınız hep yerinde olsun.

Ülkemiz barış ve refah içinde büyümeye devam etsin. Vakıflara, derneklere daha çok destek verelim ya da veren markaları kurumları kişileri alkışlayıp, kollayalım. Çevreye duyarlı olalım atıklarımızı yönetme ve sürdürülebilir olma hedeflerimiz içinde olsun. Sevgimizi göstermek de cömert olalım. Sosyal Sorumluluk Projelerinde gönüllü yer alan, vakıf ve derneklere her zaman destek olan dergimiz ve ben, umuyorum ki 2021 de yine çok daha güzel işlere sizin sayeniz de imza atalım. Bu yıl hepimiz için iyilik ve değerlerimizi yeniden hatırladığımız bir yılı olsun.

 

İşte seçtiğim bize ilham verecek işler…

 

 

 

MİLLİ CİMNASTİKÇİ FERHAT ARICAN ÇOCUKLARLA BULUŞTU

2013 yılından bu yana Türkiye’de ve dünyada 45.000 çocuğa ulaşan SosyalBen Vakfı Çocukların kendilerini fark etmeleri, spor alanındaki yeteneklerini keşfetmeleri ve ihtiyaç duydukları desteği bulmaları için öncü isimler ile atölyeler düzenliyor. Bunlardan biri de gönüllü cimnastik atölye koçu milli cimnastikçi Ferhat Arıcan, başarılı sporcu, geçtiğimiz günlerde SosyalBen Vakfı’nın düzenlediği online cimnastik atölyelerinde çocuklarla buluştu. Eğitim verdi ve çocuklara spor kültürünü ve ahlakını aşıladı.

 

 

‘10 BİN ADIM’IN YAKLAŞIK 20 GÜN SÜREN ÇEKİMLERİ SIRASINDA ATILAN ADIMLAR İYİLİĞE DÖNÜŞTÜ
Yeni çıkan dijital platformlardan en sevdiğim Gain oldu. Gain’nin çok güldüğüm komedi dizisi ‘10 Bin Adım’ın yaklaşık 20 gün süren çekimleri sırasında atılan adımlar iyiliğe dönüşmüş. 60 kişilik prodüksiyon ekibi ve oyuncuların toplamda 10 milyonu aşan adımları, Help Steps uygulaması aracılığıyla sivil toplum kuruluşlarına bağışlamışlar. Bravo duyarlılıklarına diyorum.

 

 

PEPSICO BAĞIŞIYLA 150 ÖĞRENCİNİN EĞİTİM-ÖĞRETİM SÜREÇLERİNE KATKI SAĞLADI

Türk Eğitim Vakfı (TEV)’in 81 ilde öğrenim gören üniversiteli bursiyerlerine teknoloji desteği sağlamak amacıyla başlattığı ‘Uzaktan Eğitimde Eşit Fırsat Hareketi’ne PepsiCo Türkiye’de katılmış. Uzaktan Eğitime Teknoloji Desteği Burs Fonu’na bağışta bulunan PepsiCo, 150 öğrencinin eğitim-öğretim süreçlerine katkı sağlamış. Bence az rakam ama devamı gelir. PepsiCo duyarlı şirkettir diye düşünüyorum. Darısı diğer büyük global şirketlerin başına.

 

 

LUJO HOTEL BODRUM “SIFIR ATIK BELGESİ”NE SAHİP OLDU

Tesiste ve ofislerde çıkan atıkları mümkün olduğunca azaltan ve ayrıştıran Lujo Hotel Bodrum, sektör için bir örnek teşkil ederek “Sıfır Atık Belgesi”ne sahip olmuş. 2020 sezonunda 40 ton cam, 10 ton kâğıt, 4 ton plastik, 1 ton metal atık ve 6 ton atık yağ ayrıştırarak toplamışlar. Günlük kullanım atıklarının dışında, proje kapsamında tehlikeli atıklar da ayrıştırılarak lisanslı firmalar aracılığı ile yok edilmiş. Lujo 6 ayda 157 kilosu pil olmak üzere, toplam 2.5 ton tehlikeli atığı doğaya zarar vermeden yok etmeyi başarmış. Umarım tüm kurumlar bu hassasiyette olurlar.

 

PERA MÜZESİ VE İSTANBUL ARAŞTIRMALARI ENSTİTÜSÜ, PANDEMİYE RAĞMEN HARİKALAR YARATIYOR

Suna ve İnan Kıraç Vakfı bünyesinde yer alan Pera Müzesi ve İstanbul Araştırmaları Enstitüsü, pandemiye rağmen, 2020’de sergiler programını daha da genişleterek izleyici sayısını artırmış ve ABD’nin Whitney, Guggenheim, MoMa gibi önde gelen müzelerinin yer aldığı yıl sonu değerlendirmesinde, Tate Modern, Van Gogh ve Tokyo Ulusal Müzesi ile birlikte ABD dışından yer verilen dört müzeden biri olmuş. Çok gurur verici. Pera Öğrenme programları ise çevrimiçi atölyelere ağırlık vererek, bu dönemde kapasitesini %25 oranında artırmış ve farklı şehirlere erişmiş. İstanbul’un yanı sıra, Türkiye’nin farklı illerinden yaklaşık 8.000 çocuk ve öğretmen, pandemi döneminde Pera Öğrenme programlarından faydalanmış. Biz de kızımla çevrimiçi atölyelerden suluboya ile Miro’ya katılmıştık.