Bir Akdeniz Rüyasıdır Monaco

Bir Akdeniz Rüyasıdır Monaco Bir Akdeniz Rüyasıdır Monaco

Dünyanın ikinci en küçük ülkesi Monaco… Fransız Rivierası boyunca uzanan Nice’e komşu olan ülkenin en bilindik yerleri, iki bin nüfuslu başkenti Monaco Ville ile 27 bin kişinin yaşadığı Monte Carlo’dur. Monaco deyince ilk akla gelen kumarhaneleri ile ünlü Monte Carlo, Prenses Grace Kelly, yat limanı, Grand Prix, lüx ve zenginliktir. Ben ise bu yaz Monaco da yemek yeme şansını yakaladığım keyifli lezzet adreslerimi sizlerle paylaşacağım.

Cipriani 

Bölgenin en iyi İtalyan lokantası Cipriani, parlak ceviz ahşap lambri ile döşenmiş yemek salonu, antika aynalar, eski sinema görüntüleri ve ünlü tablolarla 1920’lerden zarif bir sunum içerisinde ve manzara gece muhteşem gözüküyor. Bu nostaljik görüntünün tersine modern, güler yüzlü, hoş sohbet garsonlar keyifli bir yemeğin habercisi. Tuna tartar, kalamar mürekkebi taglioni gözüme menü de ilk çarpanlar oldu. Ana yemekte seçtiğim enginarla pişirilmiş ızgara kalkan balığı tek kelime ile muhteşemdi. Krokanlı ballı dondurma tatlısı ise kesinlikle favorim oldu. Cipriani’nin İstanbul’daki talihsiz denemesini de üzülerek hatırlatmak istiyorum.

Restaurant Joel Robuchon 

Otel Metropole içinde, Monako’da bir gurme referansı Joel Robuchon, Jaques Garcia tarafından tasarlanmış muhteşem bir Akdeniz mutfağı restoranı. Lüks sütunlu yemek odası, açık plan mutfak göz önünde sergileniyor, zıt lezzetlere dayalı yaratıcı mutfağı ile Restaurant Joel Robuchon, yüksek kaliteli olağanüstü iki Michelin restoran keyfini sunuyor. özellikle, geniş ve özellikli şarap listesi, müthiş tatlı barı ve yardımcı yoğun eğitimli personel ile gecenizin her tadı muhteşem geçiyor. Bu arada teras keyfini de unutamayacağımı söylemek isterim. 

Budha Bar

Monte Carlo'nun kalbinde egzotik ve şık bir mekân. Yüksek tavanı, heykeller ve yaldızlı lambrilerle ihtişamlı bir dekora sahip restoranda, yemekte farklı bir yolculuğa çıkabilirsiniz. çin, Japonya, Tayland ve Güney Doğu Asya'nın keyifli tatları batı lezzetleri ile harmanlanmış. Yemek dışında özellikle terasında nargile eşliğinde içeceklerini yudumlayan pek çok kişi görmekte mümkün. Harika müziği de unutmamak lazım. 

Cafe de Paris

Monako için en popüler mekândır. Sıcak dekoru ile samimi bir atmosferi var. Şef Jean Calude Brugel tarafından hazırlanan geleneksel yemekler ile kahvaltı, öğle ve akşam yemekleri için merkezdeki en ideal restoran. Terasında oturduğunuzda dünyanın en pahalı arabalarını, en zengin, şık giyimli kadın ve erkeklerini keyifle izleyebilirsiniz. 

Quia des Artistes

Liman üzerinde modern Parisli tarzı dekorasyonu ile Fransız lezzetleri sunmakta olan Quia des Artistes, özellikle öğle yemeklerinde popüler bir restoran. Midye, istiridye, scampi, ıstakoz gibi pek çok kabuklu deniz ürünü ve taze balıklar yanı sıra dana tartardan özel pişirilmiş kuzu ve sığır etlerine kadar zengin bir menüye sahip olan restoran, akşam yemeklerinde yat limanı ışıkları altında romantik bir atmosfer sunuyor.

ülkemizde ve dünyamızda huzur güven ortamında nice güzel lezzetleri keyifle tatmanız dileğiyle...