7 Maddede Çalışan Kadının Eşya Seçimi

7 Maddede Çalışan Kadının Eşya Seçimi 7 Maddede Çalışan Kadının Eşya Seçimi

Yaşamımın her evresine eşlik eden sizleri selamladıktan sonra içimi dökebilirim. Ben bildiğiniz üzere gezi yazarıyım. Fırsat buldukça gezip, yaşadıklarımı yazarak kelimelere dökmezsem içimi bir huzursuzluk kaplıyor ki sormayın gitsin!

Türklüğün göçebe kavim ruhundan ziyade, benim kendimi de tanıma ve ruhumla anlaşmamı sağlayan yolculuklarıma uzun süredir ara verdiğimi farkettim. İçim nasıl yanıyor bilemezsiniz... Kendime ihanet etmişim gibi hissediyorum. Kendimi bulmaya ara verdim vereli, “Into the Wild”, “Wild” ve “Tracks” gibi yolculuk hikayelerinin filmlerini izleyerek ilerisi için plan yapıyorum. Avusturalya çölü’nü develerle geçerek Hint Okyanusu’na inmeyi şimdilik düşünmüyorum ama başka planlarım var.

Evlilik denen müessese için koşturmaktan dolayı gezilerime biraz ara vermiş sayılırım. Bu yazımda ise çalışan bir kadının evlilikte eşya seçme hikayesinden bahsedeceğim. Buyurun 7 maddede çalışan kadının eşya seçimine:

  1. çok tüylü halı seçmeyin. Süpürürken aralarında kalan kırıntı ve tüy tarzı şeyler canınızı sıkabilir. Bunları temizlemeye çalışırken kısıtlı olan zamanınızdan çalmış olursunuz. Hele ki bizim gibi site içerisinde bir eve taşınıyorsanız, daha asansörün kapısında “Balkon ve pencerelerden halı silkelenmesi yasaktır” yazısıyla burun buruna gelirsiniz. O zaman kolay süpürülen kilim almak tam da sizin gibi çalışan bir kadına göre!
  2. Perde seçiminde rahat tül olup çamaşır makinesine atıp yıkanan türdekileri seçin. Ama müstakbel eşiniz size “stor perde alınca ben temizlerim” diye teminat verdiyse, stor perde de alabilirsiniz. Ben bu sözü almasaydım, asla stor perde almazdım.
  3. Mutfağı geniş bir ev seçmeye çalışın. Tüm gün süren toplantılardan bunalarak eve geldiğinizde tarçın kokusunun saracağı geniş bir mutfakta kendinizi bulmak sizi rahatlatacaktır.
  4. Aldığınız koltukların üstü kirlenmesin diye misafir gelmediği zamanlarda sermek için kafanızda battaniye ya da örtü tarzı şeyleri şimdiden düşünün.
  5. Seçeceğiniz hiçbir şey çok boncuklu – incikli olmasın. Sonrasında toz alırken, temizlik yaparken o inciklerin – boncukların hepsinin kafanıza taş gibi ineceğinin bilincinde olun.
  6. Evinizde bizimki gibi üç banyo varsa, birinin üzerine misafir gelmediği sürece “kapalı” yazısını asacak şekilde tabela edinin. O banyoyu, lavaboyu ekstradan ovmak Metrobüsle fazladan beş durak gitmiş kadar sizi yoracaktır.
  7. Mutlaka bir konfeksiyon elbise askısı alın. özellikle benim gibi ütü yapma konusunda isteksiz ve yeteneksizseniz, bu eşya hayatınızı kurtarabilir. Dolabınızdaki elbiselerin, gömleklerin sıkışarak kırış kırış olması bu elbise askısı sayesinde önlenebilir. Fazladan yapmadığınız bir parça ütü size en sevdiğiniz kitaptan iki sayfa okuyacak zaman kazandırır.
  8. Son olarak evi rahat bir tarza büründüreceğiz diye bizim gibi disko topunu andıran avizeyi koridora asmayın. Eve dans ederek girme isteği son kalan enerjinizi de çekebilir.