2018 Estetik Anlayışı, Doğal Görünüm ve Minimum İyileşme Süreci

2018 Estetik Anlayışı, Doğal Görünüm ve Minimum İyileşme Süreci 2018 Estetik Anlayışı, Doğal Görünüm ve Minimum İyileşme Süreci

Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Operatör Dr. Berker Büyükgüral, estetik trendlere göre popülerliği artan estetik uygulamaları Klass’a anlattı...

2000’li yıllarda tv programlarında hep tek tip estetik modelleri görmeye zorunlu bırakıldık. Zamanla hem güzellik anlayışı değişti ve doğal görünümlü estetik müdahalelere ilgi arttı hem de yeni tekniklerle daha farklı daha yeni estetik müdahaleler ortaya çıktı. Son dönemde de bazı estetik girişimlere ilgi arttı. Yüzü şişmeden, iyileşme süreci olmadan, hastanede yatmadan öğle arasında yapılan estetik müdahaleler olan botoks ve dolgu gibi ameliyatsız estetik girişimler yine artışta ama sosyal medya ağlarının gelişmesi sonucunda estetik işlemler de ister istemez bundan nasibini aldı. Beklenti daha çok doğal görünümlü estetik ve minimum iyileşme süreci olacak şekilde gelişim gösterdi. Birkaç estetik ameliyat tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de popüler oldu” diyen Op. Dr. Berker Büyükgüral, estetik trendler doğrultusunda popülerliği artan estetik uygulamaları Klass okurları için anlattı.

 

Berker Bey, 2018 yılında en çok rağbet gören uygulamalardan biri ameliyatsız burun estetiği. Bize başarıyla uyguladığınız ameliyatsız burun estetiğinin nasıl yapıldığını ve kimlerin bu uygulamadan faydalanabileceğini anlatır mısınız? 

Bıçak altına yatmaktan çekinen burun yapısı müsait hastalarda hylauranik asit dolgular ile burun kemerini kamufle etme ya da burun ucu kaldırma 2018 yılında en sık yapılan estetik girişimlerden birisi oldu. 10 dakikada yeni bir burun işlemi ile geçici de olsa küçük burun kemeri yok etme ya da hafif eğrilikleri düzeltme bir miktar burun ucunu kaldırma gibi işlemler dolgu ve botoks uygulamalarıyla sıkça yapılır oldu. Burun dolgu işlemiyle belirli burun eğrilikleri de düzeltilebilmekte.

 

“LIPLIFT İŞLEMİ İLE DUDAK BURUN MESAFESİ KISALTILARAK üST DUDAK DOLGUNLUĞU ARTTIRILIYOR”

2018’de popülaritesi artan bir  diğer uygulama’da Liplift. Bu uygulamanın kişiye sağladıkları faydalar nelerdir?

Liplift denilen dudak burun mesafesi kısaltma işlemi bu yıl popülaritesi artan işlemler arasında. Liplift işlemi ile hem dudak burun mesafesi kısaltılarak üst dudak dolgunluğu arttırılıyor hem de estetik gülüşte dudaklarla dişler arasındaki orantılı ilişki de sağlanmış oluyor. Yani konuşma ve gülümseme sırasında dişleri görünmeyen kişiler için yapılan dudak kaldırma operasyonu güncel bir yöntem oldu. 

 

“BİŞEKTOMİ OPERASYONU İLE 15 DAKİKADA V ŞEKLİNDE BİR YüZE SAHİP OLUNABİLİYOR”

Bir de yuvarlak yüzden kurtulmak isteyenler için “Bişektomi” operasyonu 2018’de çok revaçta. Bu operasyon ile nasıl bir yüze kavuşuluyor?

Birçok Hollywood yıldızının yuvarlak yüzden kurtulup belirgin çene hattı ve daha bir V şekilli yüze sahip olmak için yaptırdığı yanak yağı aldırma yani bişektomi operasyonu bu yıl popüler oldu. İşlemin 15 dakikalık kısa bir işlem ve lokal anestezi ile bile izsiz bir biçimde yapılıyor olması ve yüzdeki değişimin hemen görülebilir olması işlemin popülerliğini arttırdı.  

 

Devamı ve daha fazlası Klass Magazin Eylül sayısında..