2016 Yılında Çiçekler Bütün Düğünlere Damgasını Vuracak

2016 Yılında Çiçekler Bütün Düğünlere Damgasını Vuracak 2016 Yılında Çiçekler Bütün Düğünlere Damgasını Vuracak

Patika Fuarcılık Genel Müdürü Didem Cılga, Evlilik Dünyası Fuarı’nda Ziyaretçileri Bekleyen Sürprizleri Klass’a Anlattı

Evlilik hazırlığı yapan çiftlere bir rehber niteliğinde olan ve her yıl binlerce ziyaretçiyi ağırlayan Evlilik Dünyası Fuarı 29-31 Ocak 2016 tarihleri arasında Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı’nda kapılarını açıyor. 14 yıldır fuarın organizasyonunu üstlenen Patika Fuarcılık farklı sektörlerden firmaları ve ürünlerini evlilik hazırlığındaki çiftlerle buluşturuyor. Dünya evine girecek gelin ve damat adaylarına en son trendleri sunan fuarın bu yılki konsepti ise “çiçek Gelinler”… Düğün alışverişinde olan çiftleri zengin alternatiflerle bir araya getiren fuarın organizasyonunu üstlenen Patika Fuarcılık Genel Müdürü Didem Cılga bu yıl ziyaretçileri bekleyen sürprizleri ve firmalarının düzenlediği diğer organizasyonları Klass’a anlattı.

 

Evlilik Dünyası’nın bu yılki ana teması ‘çiçek Gelinler’ olarak belirlendi. 2016 yılında çiçekler bütün düğünlere damgasını vuracak. Dekorasyondan organizasyona, fotoğraf çekiminden gelinliğe kadar çiçek konsepti her alanda kullanılacak.”

 

Fuarda 25 farklı sektörden yaklaşık 130 firma bir araya gelecek.Her bir ziyaretçi kendi zevkine uygun bir şeyler bulabilsin diye bu yılki fuarda farklı konseptlerde çalışan firmalara yer verdik.Evlilik Dünyası Fuarı bu yıl da çiftlerin hayatlarını kolaylaştıracak bir organizasyon olacak.”

 

Didem Hanım, Patika Fuarcılık’ın Genel Müdürü olarak yıllardır başarılı bir şekilde gerçekleştirdiğiniz Evlilik Dünyası Fuarı ile düğün hazırlığı yapan çiftlerin işlerini kolaylaştırıyorsunuz. öncelikle bu yılki fuarın genel konseptinden bahseder misiniz?

14.’sünü düzenlediğimiz Evlilik Dünyası Fuarı’nı 29-31 Ocak 2016 tarihleri arasında yine Lütfi Kırdar Kongre ve Sarayı’nda düzenleyerek evlenecek çiftlerin tüm ihtiyaçlarını karşılamalarını sağlayacağız. Evlilik Dünyası Fuarı her yıl bir temayla yola çıkıyor. Bu yıl dünya modasında trend olarak öne çıkan “çiçek” teması, hayalindeki düğünü gerçekleştirmek isteyen gelin adaylarına da yön verecek. Bu nedenle “İçinde Aşk Olan Fuar” adıyla anılan Evlilik Dünyası’nın bu yılki ana teması “çiçek Gelinler” olarak belirlendi.2016 yılında çiçekler bütün düğünlere damgasını vuracak. Dekorasyondan organizasyona, fotoğraf çekiminden gelinliğe kadar çiçek konsepti her alanda kullanılacak. özellikle son yıllarda öne çıkan üç boyutlu gelinliklerde de çiçek detayları gelin adaylarının gözdesi olacak.

 

 

“FUARDA 25 FARKLI SEKTöRDEN YAKLAŞIK 130 FİRMA BİR ARAYA GELECEK”

Bu yılki fuara kaç firma katılıyor? Yenilik adına bu yılki Evlilik Dünyası Fuarı’nı ziyaret edecek olanları ne gibi sürprizler bekliyor?

Bu yılki fuarda 25 farklı sektörden yaklaşık 130 firma bir araya gelecek. Gelen her bir ziyaretçi kendi zevkine uygun bir şeyler bulabilsin diye bu yılki fuarda farklı konseptlerde çalışan firmalara yer verdik. Düğün hazırlığı yapan gelin adaylarının aklına ilk gelen şey gelinlik oluyor. Dolayısıyla gelin adayları bu yılki fuarda çok fazla gelinlik firmasını bir arada bulabilecek ve çok sayıda modeli inceleme fırsatını elde edebilecekler. önceki yıllarda olduğu gibi bu yılda ziyaretçilerimize bazı sürprizlerimiz olacak. örneğin İtalya’dan bir firma İtalya’da düğün yapmak isteyen çiftlere hitap edecek stantlarıyla fuarda yer alacak. Son yıllarda revaçta olan kır düğünleri bu yıl da büyük ilgi görüyor. Dolayısıyla kır düğünü konseptini tercih edecek çiftler başta olmak üzere bu yılki fuarda herkes istediğini bulabilecek. Bunların yanı sıra abiye, gelinlik ve damatlık, davet ve organizasyon, düğün ve mekan, ses ve ışık firmaları da fuardaki yerlerini alacak. Ayrıca ziyaretçilerimiz saç, makyaj, çamaşır, fotoğraf gibi bir düğünde yer alan bütün detayları Evlilik Dünyası Fuarı’nda bulabilecekler. çiftler fuarda üç gün gibi kısa sürede tüm düğün ve ev alışverişlerini yapabilecekler. Bu açıdan Evlilik Dünyası Fuarı bu yıl da çiftlerin hayatlarını kolaylaştıracak bir organizasyon olacak. Bu yıl kına seremonisi, saç ve makyaj şovları gibi etkinlikler düzenleyeceğiz. Bu etkinlikler sayesinde ziyaretçilerimiz hem her şeyi canlı canlı görebilecekler hem kendi düğünlerinden önce fiyat karşılaştırması yapabilecekler hem de trendler hakkında bilgi sahibi olabilecekler. Bu yılki fuarın açılış defilesini moda dünyasına yeni adım atan Ebru Şancı yapacak. Ziyaretçilerimiz Ebru Şancı’nın koleksiyonlarının beğeniye sunulacağı defilede Fransız ve İtalyan dantellerinin hakim olduğu, 3 boyutlu desenlerin ağırlıkta yer aldığı gelinlik modellerini görme fırsatını elde edecekler.

 

“EVLİLİK DüNYASI FUARI HER SENE YAKLAŞIK 50 BİN KİŞİ TARAFINDAN ZİYARET EDİLİYOR”

Peki, fuar sektöründe önemli bir yeri olan ve her yıl binlerce kişi tarafından ziyaret edilen Evlilik Dünyası Fuarı’nın tanıtımları için neler yapıyorsunuz?

Patika Fuarcılık olarak 14 yıldır düzenlediğimiz Evlilik Dünyası Fuarı her sene yaklaşık 50 bin kişi tarafından ziyaret edilen ve evlilik hazırlığı yapan çiftlere yönelik bir organizasyon. Ziyaretçilerimiz çoğunlukla evlenecek çiftlerden oluştuğu için her yıl fuarı ziyaret eden kitle değişiyor. Ziyaretçi portföyü her yıl değişen Evlilik Dünyası Fuarı’nın tanıtımlarına çok önem veriyoruz. Bu yıl ikinci kez fuarın tanıtımını televizyon reklamıyla gerçekleştiriyoruz. İzleyiciler ulusal kanallarda prime time'da Evlilik Dünyası Fuarı’nın reklamıyla karşılaşacaklar. Bunların yanı sıra fuarın kurgusundan konsept çekimine, organizasyonundan defilelere kadar işin yaratıcılık kısmı da bizim için çok önemli. Bu anlamda Evlilik Dünyası Fuarı’nın en yaratıcı fuarlardan biri olduğuna inanıyorum.

 

“FASHIONIST İLE BİRLİKTE TüRKİYE’YE BUGüNE KADARKİ EN BüYüK ALIM HEYETİNİ GETİRİYORUZ”

Patika Fuarcılık olarak Evlilik Dünyası Fuarı’nın yanı sıra farklı organizasyonlara da imza atıyorsunuz. Bunlardan biri de üç yıldır gerçekleştirdiğiniz Fashionist. Bu fuar hakkında da kısaca bilgi verebilir misiniz?

Patika Fuarcılık olarak üç yıldır Abiye, Gelinlik ve Damatlık Fuarı Fashionist’i düzenliyoruz. Fashionist toptan abiye, gelinlik ve damatlık üreticileriyle dünya çapındaki toptan alım yapan butikleri bir araya getiren bir fuar. 14-16 Ocak 2016 tarihleri arasında Lütfi Kırdar’da düzenleyeceğimiz Fashionist için uzun bir saha çalışması gerçekleştirdik. Ekibimizle İran, Nijerya, Angola, Cape Town, Johannesburg, Balkan ülkeleri ve Türki Cumhuriyetler’de Fashionist’in tanıtımını yaptık. ülkemize yakın bir konumda olan ve çok ciddi alımlar yapan İran’da ve önemli bir pazar olan Afrika’da fuarın tanıtımına öncelik verdik. Yaptığımız saha çalışmaları neticesinde yeni pazarlar oluşturmak istiyoruz. Bu saha çalışmalarında zincir mağazası olabilecek kişileri fuarımıza davet ettik. Yaklaşık 700 kişiyi ağırlayacağımız Fashionist için üç adet 5 yıldızlı oteli kapattık. Yurt dışından gelen misafirlerimizi Martı, Ramada ve Radisson Blue’da ağırlayacağız. Osmanbey Tekstilci İş adamları Derneği (OTİAD) ile gerçekleştirdiğimiz Fashionist’e ilk kez bu yıl İstanbul Tekstil ve Konfeksiyon İhracatçı Birlikleri (İTKİB) ile İstanbul Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği (İHKİB)’nden ciddi destek aldık. Fashionist için ayrıca Ekonomi Bakanlığı da çok heyecanlı. çünkü Fashionist ile birlikte Türkiye’ye bugüne kadarki en büyük alım heyetini getiriyoruz. Ayrıca gala defilesini ünlü Tasarımcı Tuvana Büyükçınar’ın TUVANAM markası ile yapacağız.

 

“ORGANİZASYONUN HER BİR DETAYINI OYA GİBİ İNCE İNCE İŞLİYORUZ”

Fuar düzenleme işi çok stresli ve meşakkatli bir iş… Bu konuda deneyimli bir yönetici olarak iş hayatında nelere dikkat edersiniz? Başarıya ulaşmak adına kurallarınız nelerdir?

Bu işte başarılı olabilmek için sektör hakkında çok fazla bilgi sahibi olmanız gerekiyor. Butik bir firma olarak fabrikasyon iş yapmıyoruz. Her zaman ekip olarak yaptığımız işe çok saygı duyuyoruz. İşimizi sürekli geliştirerek içerisine yenilikler katmaya özen gösterdik. İşin her bir ayağını en ince ayrıntısına kadar kurgulayıp fuar öncesinde bir organizasyon şeması çizerek titiz bir çalışma gerçekleştiriyoruz. Organizasyonun her detayını oya gibi ince ince işliyoruz.