20.000 Kek İle Otizme Farkındalık Mesajı Verildi

20.000 Kek İle Otizme Farkındalık Mesajı Verildi 20.000 Kek İle Otizme Farkındalık Mesajı Verildi

Aşçılık Okulu Mezunlar Derneği (AŞOMDER) ve Tohum Otizm Vakfı, 16 Ocak Cumartesi günü İstinyePark Alışveriş Merkezi’nde, 20.000 adet kek ve 9000 makaron ile Tohum Otizm Vakfı’nın güneşini oluşturarak otizme farkındalık etkinliği yaptılar. Oyuncu Ali Aksöz, İstanbul’un değerli Şefleri ile Özel Tohum Vakfı Özel Eğitim Okulu’nda eğitim gören otizmli öğrencilerin birlikte sembolik olarak mini kek pişirdikleri etkinliğe ziyaretçiler de katılım sağladı.

Aşçılar ve otizmli çocuklar otizme farkındalık için birlikte çalıştılar

 

“Farkındalığın Tadı” isimli etkinlikte oyuncu Ali Aksöz, Mengen Aşçılık Okulu mezunu şefler ve özel Tohum Vakfı özel Eğitim Okulu’nda eğitim gören otizmli öğrenciler birlikte kek pişirdiler ve daha önceden hazırlanmış keklerin yerleştirilmesine yardımcı oldular.

Doğuştan gelen ve genellikle yaşamın ilk üç yılında fark edilen karmaşık bir gelişimsel farklılık olan otizmin son yıllarda görülme oranının büyük bir hızla artmasına dikkat çekmek amacı ile yapılan bu çok özel etkinlikte, çeşitli üniversitelerin aşçılık bölümünde öğrenim gören öğrenciler ve akademisyenler de gönüllü olarak katıldılar.

 

20.000 adet kekin yerleştirilmesinden sonra gönüllüler kekleri İstinyePark ziyaretçilerine dağıtarak otizm hakkında kısa bilgilendirme yaptılar.

 

Etkinlikte Radyo Slowtime’ın katkıları ile müzik yayını yapılırken, destekçiler arasında Mengen Belediyesi, Mengen Kaymakamlığı, Ekol food, Elvan, Grand Hyatt İstanbul, Hazz Chocolate&Macarons, İstinyePark, öztiryakiler, Pınar Profesyonel, White Uniform, Bekir Hoca ve Carlo Bernardini Fine Catering and Events bulunuyor.

 

Aşçılık Okulu Mezunlar Derneği Yönetim Kurulu üyesi, ‘Farkındalığın Tadı’ etkinlik kordinatörü Murat Dağlıoğlu ve Tohum Otizm Vakfı Genel Müdürü Betül Selcen özer yaptıkları açıklamada; “Günümüzde her 68 çocuktan birisi otizm riski ile doğmaktadır. Bu etkinlikle otizmin daha çok bilinmesini ve otizmin tek çaresinin eğitim olduğu mesajını vermek istedik. Katılımın yoğunluğu ve ziyaretçilerin ilgisi bizi çok mutlu etti. Bizi yalnız bırakmayan tüm destekçilerimize ve sanatçımız Ali Aksöz’e de çok teşekkür ediyoruz.” dediler.